Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Магистрала София-Скопие! Премиерът Борисов издействал средства от Европа за изграждането й

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че в Давос е издействал 120 млн. евро от Европа за Македония , за изграждането на магистрала София-Скопие, предаде агенция Xaknews, цитирана от БГНЕС.

“Говорих с Меркел и с Юнкер и ми обещаха пари за Македония и за нас, за да се построи магистрала от Скопие до София, която винаги е била приоритет. Зоран Заев ме помоли да се ангажирам, което потвърждава факта, че съм възприемчив към всички съседи като лидери на Балканите. Успях да убедя Меркел и Юнкер, че тази магистрала е от жизнено важно значение за Западните Балкани и за сигурността в региона и че с това още веднъж ще докажем на всички, че Европа е едно семейство, в което всички са равни. Приоритетите на българското европейско председателство наистина се оценяват от всички в Европа и те ни помагат да развиваме Балканите“, казва Борисов.

Запитан защо иска пари за Македония, вместо да търси за северозападна България за магистралата от София до Видин, той отговори: „ Парите за северозапад отдавна са предоставени на България и работим, така че в близко бъдеще ще има магистрала София-Видин. Хората трябва да потърпи още малко, след две-три години това ще се случи. Този път не е обикновена улица, че да бъде направен за десет дни“, – каза българският премиер.

Източник: http://7dnisofia.bg/archives/51115

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!