Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ново руско оръжие СПЕКТЪР-В обезсмисля самолетоносачите...

Русия има ново оръжие, което прави самолетоносачите, и другите по-големи кораби, напълно безсмислени.
Доклад за това шества из Пентагона и е хвърлил в паника американската военщина, доколкото праща на боклука оръжия за около 200 милиарда долара.
Припомняме, САЩ имат 13 самолетоносача, като всеки струва около 15 милиарда долара.
Новата технология се нарича "СПЕКТЪР-В". Представлява някакъв вид комбинация между космически лазер и микро-вълни. Разполага се на спътник и от там се "стреля" с нея.
Самият лъч не е опасен за хора, животни или съоръжения. Той обаче е специално настроен да адресира част от "скелета" на самолетоносачите и по-големите кораби. Става дума за носещата конструкция, която се изгражда от супер скъпия материал тританий. Това е титан с определени добавки от хром и въглерод, който е много по-здрав от класическия титан.
СПЕКТЪР-В отправя лъч, който предизвиква резонанс в този материал. В резултат на това, самият материал започва да излъчва силни топлинни и микро-вълни, които започват да нагряват водата около кораба.

Фактически могат да я накарат да закипи на разстояние до няколко стотин метра. Оръжието не предизвиква никакъв друг ефект освен този. Но с кораб в кипяща вода, екипажът му би бил "сварен". Освен това, корабът би потънал, защото кипящата вода има по-малка изтласкваща сила. Т.е. тяло, което плува във вода, в същата вода, но кипяща, ще потъне.
В момента абсолютно непотребни са всички американски кораби, които имат подобна носеща конструкция. Отнася се обаче само до по-големите кораби, коита са по-лесна цел, и се движат по-бавно. Малък катер или патрулен кораб не може да бъде поразен, защото бързо ще избяга, ако усети, че го облъчват. Но голям крайцер или самолетоносач е обречен.
САЩ могат да строят новите самолетоносачи без тританий. Това ще ги направи малко по-малко здрави. Старите обаче са непотребни, защото преработката на цялата конструкция би струвала повече от строителството на нов кораб.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/blog-post_357.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!