Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът за конвенцията: Няма по-религиозен от мен

Меркел, Хитлер

ЩАЗИ и КГБ: Ангела Меркел е наследница на Хитлер?!

Хитлер е бил Ротшилд

БСП са псевдоморалисти, говорят глупости, че искаме да въведем нов пол с Истанбулската конвенция. Няма по-религиозен от мен, тя защитава само жените.
Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като по-рано днес от ГЕРБ съобщиха, че отлагат гласуването на спорния документ, докато се проведе по-широка обществена дискусия.

Пред български журналисти в Давос, където пристигна по-рано за участие в Световния икономически форум, Борисов коментира:

"Бих споделил, за съжаление, мнението си за Истанбулската конвенция. Някои колеги говорят за референдум (БСП - б.р.), но той трябва да е ясно разписан - "за" и "против" ли сме да пребиваме жените и децата в България. Защото всичко друго - трети пол, гейбракове, изобщо не фигурира в конвенцията. Не случайно днес и Армения я е приела. Дет се вика, и арменският поп я и приел.

Въпреки всичко, винаги съм работил в диалог с обществото, с Църквата, с мюфтиите, затова помолих колегите да не бързат, да направим още едно обсъждане и тези псевдоносители на морал, които толкова глупости изприказваха - едва ли, че ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол или някакви нови отношения... Едва ли има по-религиозен човек в управлението от мен, а да не забравяме, че президентът пропусна патриарха, когато откриваше председателството, таке че малко да си пестят думите..."

Борисов подчерта, че е убеден в това, че като една държава с морал и хуманност не можем да не защитим жените.

"Да, има Конституция, има начин, с който хората да се успокоят, че такова нещо няма. От БСП са двулични - в Европа говорят едно, в България гласуват друго (ПЕС подкрепи конвенцията - б.р.). Съжалявам, че г-жа Плугчиева е от тяхната партия (посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева - б.р.), но е жалко да лъжеш хората и да ги страхуваш, както обичаха да казват от трибуната на парламента, а в Европа да се правиш на европеец. Като се върна, ще ги питам какво толкова ги притеснява".

Премиерът увери, че конвенцията ще бъде приета с резерви, така че всички да са спокойни, че тя касае основно защитата на жените. Но бе категоричен, че няма да допусне България да е една от само няколкото държави, които не са я приели.

По-рано днес от БСП внесоха 74 подписа за провеждане на референдум с въпрос "Трябва ли Българското Народно събрание да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция?".

Междувременно Бойко Борисов коментира и защо не се появи на дебатите по вота на недоверие, с който от левицата искали "да изложат" управляващите - не искал да отговаря на обидите им, защото е възпитан.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-istanbulscata-conventzia-26813943?nt=9

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!