Tyxo.bg counter

Цачева: Проектът за Истанбулската конвенция не е оттеглен

Меркел, Хитлер

ЩАЗИ и КГБ: Ангела Меркел е наследница на Хитлер?!

Хитлер е бил Ротшилд

Меркел като Хитлер

Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви, че законопроектът за ратифициране на Истанбулската конвенция не е оттеглен.
„Истанбулска конвенция не е била изцяло основна тема. Партньорите ни са наясно с дебата в българското общество. Не е оттеглен законопроектът за ратифициране на конвенцията", заяви тя след заседанието на Неформалния съвет на министрите на правосъдието, информира „Фокус".

"Стана ясно, че е необходимо още време онези, които имат съмнения да прочетат, да се запознаят с документите. В понеделник в Брюксел ще се проведе конференция, в която отново ще дебатираме защитата на жертвите от престъпления и отново защитата на жените.
Всяка от 3 жени е била обект на посегателство според статистиката. Коментирали сме неофициално дебатът, който върви в българското общество", обясни правосъдният министър.

ГЕРБ вчера направи крачка назад и се отказа от бързата ратификация на Истанбулската конвенция, която изостри напрежението в обществото.

Депутатите на Бойко Борисов решиха, че първо ще инициират серии от дебати, кръгли маси, разговори с експерти, академичната общност, неправителствени организации, включително и със Светия Синод, така че да разсеят всички съмнения, които някои имат заради ратификацията на документа.

От БСП внесоха 74 подписа за провеждане на референдум с въпрос "Трябва ли Българското Народно събрание да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция?".

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tzetzka-tzacheva-istanbulscata-conventzia-26819049?nt=9

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни