Следвайте "Буднаера" в Телеграм

С приемането на Истанбулската Конвенция Герб ще махнат датата 3 март от Националните празници. За национален празник според готвените промени била определена датата 6 май.

Източник на xaknews им доверил още от кухнята защо ГЕРБ и лично Бойко Борисов настояват толкова много да се приеме Истанбулската Конвенция. Според текст в нея всяка държава, която ратифицира Конвенцията не трябва да влиза в противоречие и да накърнява други народи, с това ГЕРБ вече са решили как да се съобразят и ще променят датата 3 март да е национален празник на България.

Според Бойко Борисов и Цецка Цачева не можело според Конвенцията вече България да празнува на датата 3 март, защото с това обиждаме Турция и народа и, който толкова години показва уважение към всички в Западните Балкани и постоянно иска да стане член на голямото европейско семейство.

Затова и от ГЕРБ са решили веднага щом се ратифицира от Парламента с гласовете на техните депутати и Воля, Конвенцията, национален празник на България да стане 6 май, все пак тогава честваме свети Георги, а за него в легендите се разказва, че е победил Змей, а не народ, а в Конвенцията нищо не се казва за змейове.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/3-6.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!