Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветан Цветанов: Президентът Румен Радев иска да ни въвлича в постоянен конфликт

"Темата за джендър и трети пол сме я затворили още 2016 година, когато са приети законите за равнопоставеност на половете и за защита от дискриминация. БСП тогава също са подкрепили законите. 

БСП са правили кампания за по-бързо приемане на Истанбулската конвенция. Организирали са кръгли маси, правили са подписки, депутатки от БСП са задавали въпроси на парламентарен контрол, има публикации във в-к Дума. ПЕС са приели ратификация на Истанбулската конвенция. На това гласуване е участвала и Корнелия Нинова. Тя е гласувала "за" Истанбулската конвенция.
Това каза в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, като показа папка с документи, които подкрепят думите му.

"Темата за джендър и трети пол сме я затворили още 2016 година, когато са приети законите за равнопоставеност на половете и за защита от дискриминация. БСП тогава също са подкрепили законите. Тези закони арантират, че в България такова нещо няма как да се случи.
Целият Европесйки съюз приема Истанбулската конвенция. С тези спорове, замисляме ли се как ще подействаме на тези 1 млн. жени, които са пострадали от домашно насилие.
Никъде в конвенцията не се говори за трети пол и еднополови бракове. Там става въпрос единствено за защита на момичетата и жените от домашно насилие.

Обществото е подведено с твърденията за трети пол, разделение на половете, обучение в училище", категоричен беше Цветанов. "С Обединените патриоти имаме коалиционно споразумение и програма за управление. В тези два документа никъде не е записана Истанбулската конвенция. ОП имат право да гласуват както решат за добре. Същото важи и за нас.
Коалицията няма да пострада.
БСП използват темата за Истанбулската конвенция, за да предизвикват скандали, в опит да търсят политически дивиденти. БСП са подкрепили тази конвенция. Бойко Борисов не е изпращал смс-и. Това са поредните неверни твърдения на Корнелия Нинова. ГЕРБ е системна партия. Ние сме приели законите за равнопоставеност на половете и за защита от дискриминация. Още там е заложено, че в училищата трябва да се провежда обучение, но не за трети пол или за тридесет и два пола, а само за неща, които са залегнали в нашето законодателство.
Ще организираме разяснителни срещи и дебати по темата. Ще проведем срещи и с жени, пострадали от домашно насилие", разкри Цветанов.

"Президентът Румен Радев иска да ни въвлича в постоянен конфликт. Всички негови действия и изказвания предизвикват отговори. При президента не трябва да има завист и обида. Радев иска руши доверието в парламента, за да се чувства по-значим. Той не е назначил министър-председателя и министрите. Премиерът Борисов е функция на изборите, които се проведоха на 26 март. Президентът трябва да подкрепя успешната външна политика, а не да се сърди като малко дете.

Имам няколко въпроса относно отчета му. Защо в Европа гласува за продължаване на санкциите срещу Русия, а в България говори друго? Защо не говори за СЕТА? В Европа я подкрепи, а тук не. Това показва едно държание и желание за една политика в Европа и съвсем различно поведение в България. С тези си действия Радев изпадна в международна изолация. Няма как президентът да се съревнова с премиера Борисов, защото Борисов е надежден и коректен партньор на европейските ни приятели. Смятате ли, че парламентът е нотариат?

Комисията за изтребителите беше съставена, за да се избегнат всички прокрадващи съмнения за нередности. Президентът и тук се изложи", обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"С Петър Христов бяхме познати. Аз съм политическо лице и обществена личност. Христов е допринасял много за всичко хубаво случващо се във Великотърновска област. За това говори и факта колко хора се стекоха на погребението му. Не коментирам интервютата на лица, които са осъдени на доживотен затвор за престъпна дейност. Вярвам на полицията и съм сигурен, че ще разкрият това убийство", завърши Цветанов.

Източник: http://epicenter.bg/article/Tsvetan-Tsvetanov--Prezidentat-Rumen-Radev-iska-da-ni-vavlicha-v-postoyanen-konflikt-/145905/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!