Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов паникьосан, дава заден за Истанбулската конвенция! Уплашил се от позицията на Църквата!

Борисов дава заден за Истанбулската конвенция. Документът няма да влиза в пленарната зала следващата седмица, пише Епицентър.бг.

До обрата се стигнало след разговор вчера след обяд на премиера с вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

За вземането на това решение основна роля изиграла позицията на Църквата. Всички вероизповедания се обявиха категорично против ратификацията на Истанбулската конвенция.

За промяната на решението на Борисов изиграла и позицията на Георги Марков, който вчера обърна настроенията в комисията за младежта и тя гласува “против” Конвенцията. Премиерът не очаквал този “пробив”, това разклатило увереността му, че документът ще мине безпроблемно в пленарната зала.

Половината от групата на ГЕРБ е против конвенцията и се чудят как да преодолеят “партийното поръчение” за подкрепа на документа. Някои депутатки на ГЕРБ дори се разплакали, че не могат да приемат скритите замисли в конвенцията и се страхували как ще ги посрещнат избирателите им по регионите.

По време на разговора с Каракачанов, вицепремиерът обяснил на Борисов, че от времето на спасяването на българските евреи за първи път Църквата повежда народа срещу властта.

Премиерът задължил председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов да сведе до депутатите новото му решение.

Дебатът в обществото за Конвенцията ще продължи.

В предаването “Тази сутрин” по БТВ Красимир Каракачанов разкри подробности.

“Истината е, че в Истанбулската конвенция се прави опит да се промени дефиницията за пол”, каза той. И заяви, че “трябва да се направи нормална дискусия в обществото”.

Вчера беше последният разговор, който сме водили и моята теза продължава да е същата – преди това нещо да се гласува в парламента, нека това да мине на едно широко обществено обсъждане. Вчера и неговото мнение е такова – че не трябва да се бърза с вкарването ѝ в пленарна зала за гласуване и конвенцията ще бъде отложена за няколко седмици, няколко месеца”, каза Каракачанов.

В сряда депутатите от ГЕРБ в комисията по правни въпроси не подкрепи конвенцията и се съобрази с искането на левицата документът да бъде оттеглен.

Според Каракачанов “огромна част от обществото” не подкрепя конвенцията или най-малкото изразяват такива съмнения към тази конвенция.

В същото време вицепремиерът Каракачанов изложи аргументите си срещу конвенцията, за която заяви, че е поискал отлагането ѝ още през декември:

Притеснителното е, че през тази конвенция по един, честно казано доста непочтен начин, се пробутва една нова идеология, една нова утопия, така наречената джендър философия, чрез която се прави опит да се замени природната, биологичната роля на пола. Защото, в края на краищата, каквото и да си говорим, каквито и глупости да се изписват, ние се раждаме природно мъже или жени.

Според него в конвенцията “по терлици, през задния двор”, се прави опит да се подмени биологичното понятие “пол” с понятието “социален пол”. “Социален пол няма, има биологичен пол, ние се раждаме едни или други”, категоричен е Каракачанов.

Той даде пример, че в “България от 50-60 години жените правят много непривични неща – имаше механички, кранистки и т.н”. В същото време българската армия била “най-феминизираната”, тъй като 14 процента от състава в нея бил от жени.

Според Каракачанов конвенцията се “пробутва” от “едни мощни лобита на хора, които смятат, че след като те имат някакви странни разбирания или собствени разбирания за пола, това трябва да стане европейски идеология”. Подобно мнение изрази националният координатор на “Атака” Светлозар Лазаров, според когото “Сорос ни облъчва” с този документ.

 

 

 

 

 

 

 

 
“Тази конвенция ще отвори вратата на всевъзможни организации, които традиционно ползват едни грантове от разни европейски програми, да похарчат едни милиони, за да натискат обществото, да приеме теории, че освен двата биологични пола има и други полове. Има държави, които признават 32 пола. Къде са тези 32 пола? С подобни конвенции, с подобни глупости се опитваме да сменим природата”, заяви Каракачанов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Тази конвенция няма да спре нищо. Турция прие първа Истанбулската конвенция и само преди няколко месеца разреши браковете между 14-годишни деца. В Европа има дървени философи, които ми обясняват за джендъри. Целта е да се вземат едни грантове за милиони и да се обяснява за 32 пола.

 

 

 

 

 

Кой ги видя тези 32 пола? Светът е изправен пред конфликт между исляма и традиционното християнство, а ние се занимаваме с подбни глупости, които само разлагат обществото. Не сме извивали ръцете на Борисов по тази тема”, категоричен беше Каракачанов.

Как да гласуваме конвенцията, какво искате? Да напишем тук в парламента “транс-джендър Парламент”. Иван не е жена, но ако Иван иска да е жена не му трябва този закон. Вие знаете какво е жена, нали, попита депутатът от ГЕРБ Георги Марков в предаването “Патарински live” по Канал 3.

“Нито българите, нито институциите в България имат нужда някой да ни казва какво е пол. Гласувах в комисията против това, че в България се въвежда понятието социален пол. Всички знаем какво е жена, всички знаем какво е пол, не сме дебили. Може да сме най-бедните, но не сме идиоти”, заяви Марков.

България е в челните редици за борба с домашното насилие и въобще с насилието, а в някои от развитите демокрации има такова насилие, което всички сте видели по телевизията, които конвенцията не можа да предотврати, каза депутатът.
„В България пред „Александър Невски“ не е имало малтретиране на хиляди жени, късане на сутиените им, обезобразяването им, а на Кьолнската катедрала това се случи. Вие българските медии никога нямаше да си позволите, ако над 3000 жени са малтретирани, да го скриете. Немските телевизии го скриха. Нашите органи на реда щяха да натупат онези ислямистки завоеватели“, коментира Марков.

“Това е една какафония – нелиберална щуротия, която аз няма да гласувам. Случва се едно безумие. Не можем да приемем конвенцията. Аз ще гласувам “против”.
Днес разбрах, че Вежди също ще гласува против. Ние сме един набор, вече сме възрастни за такива разбирания”, издаде Георги Марков.

“ГЕРБ дава много голям коз на г-жа Нинова и той е тя на следващите избори да се яви като основен защитник на семейството и ценностите”, допълни той.

https://www.blitz.bg/politika/georgi-markov-izdade-koi-ot-gerb-shche-glasuvat-sreshchu-tova-bezumie-i-neoliberalna-shchurotiya-istanbulskata-konventsiya_news574103.html 

Източник: http://onovini.com/2018/01/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8C%D0%BE%D1%81%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!