Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: Отлага се вотът за Истанбулската конвенция

Гласуването в парламента на спорната Истанбулска конвенция ще бъде отложено, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
В ефира на bTV тази сутрин той заяви, че това е и мнението на премиера Бойко Борисов, с когото е разговарял вчера.

„Конвенцията ще бъде отложена с няколко седмици или няколко месеца, докато този дебат в обществото спре”, каза Каракачанов.

Според него обществото е разделено и огромната част от него не желае или изразява съмнения към конвенцията.

„Притеснителното е, че покрай тази конвенция по доста непочтен начин се пробутва нова идеология, нова утопия, т. нар. джендър философия, чрез която се прави опит да се замени биологичната роля на пола. Каквито и глупости да се изписват, ние се раждаме природно мъже или жени”, подчерта Каракачанов.

„В тази конвенция леко по терлици, през задния двор се прави опит да се подмени биологичното понятие „пол” с понятието „социален пол”. Социален пол няма, има биологичен пол, смята той.

Той подчерта, че защитата на жените е залегнала в националното ни законодателство и в Конституцията.

„Конвенцията ще отвори вратата на всевъзможни организации, които традиционно ползват грантове от европейски програми, да похарчат милиони, за да натискат обществото да приеме теории като тази, че освен двата биологични пола има и други полове. Има държави, които признават, че има 32 пола. Къде са тези 32 пола? С подобни глупости се опитваме да сменим природата. Под стереотипни роли се разбира биологичната роля на мъжа и жената, това, което природата е заложила. Докато ние в Европа се занимаваме с подобни глупости, радикалният ислям иска да ни унищожи”, каза още Каракачанов.

Според него не е необходимо да се провежда референдум за конвенцията, както предложиха от БСП.

"Не знам да е имало SMS-и до депутатите от ГЕРБ", отговори той на твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Борисов е изпратил съобщения до своите депутати, че „няма мърдане” и Истанбулската конвенция трябва да бъде приета.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/krasimir-karakachanov-istanbulscata-conventzia-26812250?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!