Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова: Борисов нарежда с SMS ратифициране на Конвенцията

Вярно ли е, че депутатите от ГЕРБ са получили есемес с „поръка” от премиера Бойко Борисов да ратифицират Истанбулската конвенция, защото „няма мърдане”?
Този въпрос зададе в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Откакто управлява ГЕРБ и Бойко Борисов е министър-председател, парламентът е превърнат в изпълнител на едноличните му решения”, заяви тя и отново повтори, че социалистите искат референдум за документа срещу домашното насилие, в който консервативни кръгове у нас видяха риск от признаване на третия пол и еднополовите бракове.

„Скъпи български жени, имам усещането, че някой ни използва, употребява. Слагат ни отпред жените и отзад посягат на най-скъпото ни – на детето”, заяви Нинова.

Тя обвърза позицията си с отхвърлената идея на БСП всяко българско дете да получава „културен чек” от 200 лв. за български книги, филми и театър. Според нея е вредна идеята, че „на тия деца няма да им дадем да четат български писатели, тия пари ще ги дадем на НПО-та”, за да правят програми за нестандартната роля на пола.

Нинова призна, че нестандартна може да бъде и ролята на жена, която кара трактор, но според нея е трудно разбираемо: „Най-лошото в един закон е когато е написан неясно и дава възможност да има различно тълкуване”.

Тя атакува последователно по темата ГЕРБ, Партията на европейските социалисти и омбудсмана и бивш депутат от БСП Мая Манолова, които поддържат конвенцията.

Според лидера на социалистите документът е подписан от външния министър Екатерина Захариева без никой у нас да разбере, минал е през Министерския съвет без достатъчно данни за ефектите и сега Бойко Борисов се опитва да го прекара през парламента с натиск.

По адрес на ПЕС тя коментира: „Щеше ми се със същата сила тия леви партии да си говорим и един-друг да се притискаме за безработицата, за бедността, неравенствата и хората с увреждания (…) Българските социалисти смятат така (против конвенцията – б.р.), това е тяхното мнение и ще го отстоявам (…) Това да не е конгрес на ГЕРБ – 100 от 100 за единствения кандидат за председател?!”.

Мая Манолова пък била „надпартиен човек по длъжност и по дейност, да не се меси във вътрешните работи на БСП, това не е нейна работа”.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-kornelia-ninova-istanbulscata-conventzia-26810999?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!