Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Делян Добрев: Г-жо Йончева, когато Станишев беше премиер, а вие му бяхте спътница в живота, защо не попитахте за „Братко и Батко"?

Ходили ли сте в КТБ? В списъка за посещенията вие фигурирате 6 пъти

„Познавали сте Цветан Василев единствено от награждаването банкер на годината?  Няма да се занимавам с вашите бащи , майки, лели, калековци, както вие правите вие с мен, защото тогава щях лесно да  докажа, че не е така .  Ходили ли сте в КТБ? В списъка за посещенията вие фигурирате 6 пъти.." Това попита от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Делян Добрев червената си колежка Елена Йончева. В този момент червеният депутат Драгомир Стойнев скочи като ужилен. 

"Месеци наред хвърляте кьорфишеци по мен. Не зная каква е тази фиксация по мен. Няма да коментирам всички глупости, които говорихте. С документи показах, че фирмите, които визирате, са спечелили повече поръчки в Смолян при кмет Дора Янкова, отколкото в Хасково”, каза депутатът от ГЕРБ.

„Когато Станишев беше премиер, а вие му бяхте спътница в живота, защо не попитахте за „Братко и Батко“?

През 2005-2009 г. получили ли сте близо 700 000 лв. от дружества с държавно участие; живеехте ли със Станишев по това време на семейни начала? Въздействал ли е той да получите тези пари?", попита още Добрев.
Той изнесе редица факти за „бизнеса“ на Елена Йончева.

„Първият ми въпрос към вас е имате ли фирма, която е съдружник 50 на 50 % с офшорна фирма“Далия треийдинг лимитед“ от Вирджинските острови“. Ето го документа от търговския регистър. Според решението същата тази фирма  офшорката се задължава срещу нейните 50 дяла да внесе 315 000 лева. Откъде са те и да какво са дадени? В същия документ е записано:“След учредяването „Офроуд“ ООД се задължава да направи допълнителна парична вноска в размер на 250 000 евро. Ако се чудите в кои сметки са влезли тия пари, ще ви покажа удостоверението- в КТБ, където „Авторска телевизия“ на г-жа Йончева е направила превод в размер на 5 000 лева, а от другата страна има превод на 161 000 евро", обясни Добрев. 

 "Никога не съм използвала държавни фирми, винаги съм плащала данъци. Ако има нещо нередно, не само моля, а настоявам да внесете сигнал в прокуратурата", заяви Йончева по време на реплоката си.   

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/delyan-dobrev-g-zho-yoncheva-kogato-stanishev-beshe-premier-a-vie-mu-byahte-spatnitsa-v-zhivota-zashto-ne-popitahte-za-bratko-i-batko

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!