Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Във всички православни храмове от днес: Всеки ден молитви против Истанбулската конвенция и нахлуването на “третия пол”!

храм051_006_Hram-pametnik_Alexandyr_Nevski

Светият Синод няма да отстъпи от битката си против нахлуването на “третия пол” и е твърдо решен да я води докрай.

На свое заседание митрополитите взеха решение за всекидневни молитви против приемането на Истанбулската конвенция  от парламента.

Извънредно и всекидневно, във всички православни храмове и манастири на страната, в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия призова да се отслужва молебният канон към Св. Богородица, съобщиха водачите на БПЦ.

Решението е било взето единодушно от членовете на Светия Синод веднага след публичната дискусия по темата в Софийския университет.

Обръщението на Св. Синод, относно ратифицирането на Истанбулската конвенция, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея, гласи решението на Св. Синод.

“Като помним думите на Господа „…без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ,

Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до „духовна смърт” на народа”, припомнят позицията си членовете на Синода.

Канал 3

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!