Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: Корупция има, но...

Корупция има, но от подобни дебати, от които някой може да си вдигне рейтинга или поне така си мисли, файда няма да има, файда - йок.
Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на дебатите по вота на недоверие към правителството за провал в политиката за борба с корупцията. Той протече в отсъствието на премиера Бойко Борисов, заради което от БСП го нарекоха страхливец.

"Много добре знаете, че този вот няма да мине. Би имало ефект, ако се говори конкретно какво трябва и как да се направи", каза още Каракачанов, цитиран от БТА.

Той предложи да има конструктивен диалог, а не патетични речи или неверни информации с кухи обвинения.

Вицепремиерът отбеляза, че са предприети не малко мерки. Той посочи, че корупцията не е само по висшите етажи на властта, а тя започва от най-обикновения чиновник, който, по думите му, мачка българския гражданин.

Каракачанов отбеляза, че през есента вицепрепремиерът Томислав Дончев е предложил цяла програма от мерки по всички министерства за облекчаване на всички режими, при които хората чакат за получаване на един, друг или трети документ. Мерки се взимат и по по-горните етажи на властта, добави той.

По повод изказване на Джейхан Ибриямов военният министър призова от ДПС да не забравят какво са правили в управлението.

"Опитахте се тънко да вкарате армията и моята скромна личност в тази тема, ще ви попитам - защо не си направите аритметика в правителствата, в които участвахте, колко пари бяха похарчени за тази техника, за която сега говорите, че не може да лети. За тези осем години колко пари бяха похарчени за отбрана, кой прибра комисионните, кой получи политически награди и какво се случи с тази техника. Аз си мислех, че ще си говорим за корупцията, а ние си говорим за приказки от 1001 нощ", коментира Красимир Каракачанов.

Ириямов го репликира, че българската авиация сега е приземена - ползвайки изказване на президента Румен Радев.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/vot-nedoverie-krasimir-karakachanov-kabinet-borisov-3-26806200?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!