Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов към БСП: В момента ни правите много по-силни

В момента ни правите много по-мотивирани и убедени, че България днес няма алтернатива на управлението на ГЕРБ, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Цветан Цветанов посочи още по време на дебата по вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов, че според него левицата участва в него без силни аргументи.

Той констатира и, че днес страната ни стои много по-добре, отколкото при управлението на БСП, че сега тук идват европейски лидери. Това, което прави правителството и оценката, която получава, подкрепата за политиката ни, не е празно говорене, подчерта Цветанов.

Днес разбрах, продължи той, реферирайки към информацията по-рано на съпартиеца му Делян Добрев, че сте били чести посетители и ползватели на КТБ, а ни упреквате, че сме подкрепили промените, внесени от ДПС, в закона за банковата несъстоятелност. Цветанов обаче препоръча от трибуната на бившия енергиен министър с подобни документи да бъде запознавана ПГ на ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър припомни, че преди два дни от БСП са огласили пет точки, по които да сезират прокуратурата. Едната от тях е да ме направят съпричастен към "Наглите", представяте ли си, продължи той.

Зам.-председателят на ГЕРБ показа и графика на Центъра за изследване на демокрацията, свързана с корупционните усещания от 1999 г. до 2016 г. , обобщавайки - " вие сте най-добри в корупцията".
Когато на власт е БСП контрабандата е с най-високи нива, при ГЕРБ данните падат веднага надолу, отбеляза също Цветан Цветанов.

Вие твърдите, че България има 83% корупция, а по време на вашето управление са били 96%, което пропуснахте. Уважаеми колеги, когато искате да черните държавата, просто се съобразявайте с това, което се полага като усилия, за да се вижда какви са резултатите в борбата с организираната престъпност, каза още Цветанов.

"Вие във вашата управленска програма дори не сте загатнали малко за борба с корупцията, защото явно сте възнамерявали да продължавате както преди. Нивото на рейтинг на България при нашето управление се вдига, за разлика от всеки път, когато вие сте на глас", заяви Цветанов.

Във връзка с отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов от днешния дебат, Цветанов посочи: "Упрекът за това, че премиерът отсъства е несъстоятелен, защото в мотивите пише, че вотът е към Министерски съвет. Тук са всички министри и вицепремиери. Министър-председателят има ангажименти, за да може действително да се концентрира върху това, което държавата има днес като приоритет – това е председателството. Всеки ден министър-председателят провежда срещи”, заяви Цветанов.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-vot-nedoverie-kabinet-borisov-3-26806532?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!