Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На Вота на Недоверие НИНОВА РАЗМАЗА БОРИСОВ: Оглушителното му отсъствие е Признание, че е КОРУМПИРАН! Рано или късно ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА!

„Вотът приключи преди да е започнал. Оглушителното отсъствие на министър-председателя е знак за наличие на корупция. Ако не беше така, той щеше да е тук. Всеки от вас е свободен човек и може да подкрепя каквото си поиска. Но всички вие сте срещали корупцията и имате избор – да плащате и да мълчите или да й се противопоставите.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание във връзка с гласуването на вота на недоверие на извънредното заседание днес.

„Правим този вот, за да ви дадем смелост и сили и да ви покажем, че няма правителство, което е по-голямо от вас. Този вот е за майките с ниски детски, за работниците без заплата, на собствениците на малки семейни фирми, на пенсионерите, които живеят с 200 лв. пенсии, защото годишно в държавата се крадат 10 млрд.“, допълни тя.

„Днес правителството на Борисов ще отрече, че е корумпиран и ще загуби, не математически и не от БСП, а от вас, уважаеми граждани. Няма човек, който не знае колко сме корумпирани. Който се обади бива или нахранван, или заклеймяван. Когато издания написаха, че България е най-корумпираната страна, всички замълчаха и никой не каза, че в Европа има и по-корумпирани от нас“, каза още тя.

„Г-н Симеонов, какво стана с вашите думи „В туризма корупцията стига до ниво „министър“ и  ще предоставя информацията до прокуратурата. Къде е информацията срещу министърът на ГЕРБ? Г-н Сидеров, решихте ли как ще гласувате или след споразумението за язовира ще мълчите“, пита тя.

„Спряхте контрабандата и сте увеличили приходите в акциз и ДДС. Не! Приходите се увеличиха заради увеличението на акцизите и тези пари дойдоха от джобовете на гражданите. След седмица-две ще излезе анализ на митниците, в който за пръв път ще отчетат, че за 2017 не са събрали акциза, както е отразен в бюджета, а именно с 50 милиона по-малко. И искате да мълчим и да не се излагаме пред чужденците“, продължи Нинова.

„В коя европейска държава има решения, че някоя от ценностите на съюза може да се замразява временно – правото на свобода на словото или демократичен процес за вот на недоверие. Това е антиевропейско. Корупцията не е ли общоевропейски проблем> Кой европейски лидер ви каза „Вижте там 6 месеца да не говорите за корупция“. Аз се срещнах с тях и нито един не ми намекна, че не трябва да има вот на недоверие, намекнаха ми, че вътрешната политика на България си е наша работа. Като искате от нас и българския народ 6 месеца да мълчим, ще спрат ли кражбите“, обърна се тя към представителите на ГЕРБ.

„След малко ще чуете едно изречение, че БСП няма право да говори за корупция. Не, има! Защото зад тези 80 социалисти стоят 1 милион българи и вие не можете да кажете на 1 милион българи „Не може да говорите“.Никога няма да чуете това от БСП. Ние уважаваме избора ви. Ще критикуваме правителството, ще коментираме ситуацията, но няма да ви кажем никога това. Ще ви разкажат за миналото, ще кажат, че сме управлявали и нямаме право да говорим, за да ви отдалечат от тежкото сегашно. Ние сме направили анализ на грешките си и сме понесли отговорността си. Коя партия може да се похвали с това? Та при тях няма мнение, там гласуват 100 и 100 са „за“. Няма „въздържали се“, няма и „против“, обясни още соцлидерката.

„Уважаеми българи от всички политически цветове, не се предавайте! Може да е трудно, може да е бавно, но рано или късно, който краде от вас ще лежи в затвора. Преди да сме партийци, ние сме българи. България ще стане нормална държава“, заключи Нинова.

източник

Източник: http://skandalno.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!