Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НПО: Най-богатите 1% в света получават 82% от богатството

Повече от 80% от богатството, създадено през миналата година е отишло при най-богатия 1% от населението на света, а до най-бедните не е достигнало нищо.
Това се казва в доклад на неправителствената организация “Оксфам“, цитиран от БНР. В него се показва, че само 42 души имат състояние, равняващо се на това на 3,7 милиарда души от по-бедните райони на Земята.

Миналата година са се увеличили рекордно и милиардерите - един нов е бил регистриран на всеки два дни. В света в момента има 2043 милиардери. Тяхното богатство би стигнало да се сложи край на бедността седем пъти.

Доклада на “Оксфам“ подчертава, че жените работнички са най-засегнати от световното неравенство, тъй като получават по-ниски заплати спрямо мъжете и обикновено имат по-нестабилни работни места. В същото време 9 от 10 от милиардерите в света са мъже.

„Икономиките ни награждават богатството, а не усърдната работа на милиони хора, и така се гарантира, че малкото на върха стават все по-богати“, каза изпълнителният директор на “Оксфам“ Уини Биянима.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/doklad-bogatstvo-oxfam-26802924?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!