Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US професор: България плаща €9 млрд. от дълга на Гърция, ако приеме Еврото...

България ще трябва да поеме гаранции, т.е. фактически да плати около 9 милиарда евро от гръцкия дълг, ако влезе Еврозоната. Това обяви американският професор Стивън Хънинг в анализ на неясното бъдеще на единната валута.
Това е така, защото вече за влизане се изисква да се включиш задължително във фондовете за спасяване на закъсали държави. При това, големите държави така нагласиха процентите, че тежестта да падне повече върху по-малките.
Делът на България във фондовете ще е около 3%, което е напълно несъразмерно на нашия БВП, който е 0,25% от този на ЕС. Но богатите страни въведоха критерии като население и територия, а не само БВП, именно за да прекарат бедните.

Въпросните фондове фактически поемат гръцкия дълг, както и дълга на други страни. Гърция от 10 години уж изплаща някакви заеми, а дългът и все си стои на 300 милиарда евро. Т.е. спасителните фондове превъртат едни пари, така че с новия заем да покрият стария на Гърция. Т.е. тя нищо не плаща. Дължимото не намалява.
В един момент това няма да е възможно вече. И тогава Гърция просто няма да плати, а другите от Евро-зоната ще изпълнят поетите гаранции.
В момента влизането в Еврозоната е като да се включиш в пирамида в края и. Само поемаш загубите. От Еврозоната спечелиха тия, дето влязоха първи. Те се нагрухаха със заеми и сега оставят другите да им ги плащат. В момента дори се търсят нови кандидати - като при всяка пирамида. Само привидно изглежда, че ние се натискаме. Това отново е подкупен елитът ни, точно като при влизането в НАТО и ЕС - уж ние се натискаме, та да ни поставят условия.
Ако към гръцкия дълг добавим и този на Италия и Испания, то тежестта върху България ще нарасне няколко пъти по тези 9 милиарда евро... Тези 2 страни също са във фактически банкрут, обясни професорът...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/us-9.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!