Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Храним това: Един чиновник с депутатска заплата протестира срещу друг чиновник с депутатска заплата...

Камерите по време на бутиковия протест пред БНТ срещу програмния директор на обществената телевизия уловиха скандално присъствие на държавен чиновник, който не би трябвало да заема една или друга страна, нито пък да демонстрира политически позиции от гледна точка на морала най-малкото.
Камо ли да аплодира "умните и красивите" от предаването "Денят започва с култура".
С бяла шапка и бял шал своята възхита от смелостта на Кедъра и солидарния с него Васил Гюров не криеше членът на Комисията по досиетата, втори мандат, Екатерина Бончева.
Бившата журналистка от радио "Свободна Европа" и бивша убедена седесарка, обявена преди години от "Капитал" за една от стоте най-влиятелни жени у нас през 2011 г., няма как да се разграничи от обществения пост, който заема като член на Комисията по досиетата и да се прави на протестърка.

Не това й е работата, за която Бончева взема депутатска заплата, каквато законът е разпоредил за членовете на Комисията по досиетата - от нашите данъци. Според последните данни на НСИ от септември би трябвало защитничката на свободата на словото и повелителка на досиетата да се разписва срещу 3192 лв.
И става въпрос само за размер на основна заплата без класа за прослужено време и без други бонуси, каквито през годините са получавали във въпросната комисия. Възможно е също така, докато пишем тези редове, възнаграждението й да е нараснало, тъй като според закона то се актуализира на всеки три месеца на базата на три средни работни заплати в публичния сектор. За Бончева това е втори мандат на топлото място в комисията, която харчи за персонал 2 344 000 лв. бюджет за тази година.
А дали има конфликт на интереси, други са компетентни да кажат. Скандалният парадокс е, че един член на обществен орган със статут на държавен чиновник на наша издръжка си позволява да протестира срещу друг член на обществен орган. И то през работно време. На всичкото отгоре излиза, че ние й плащаме на Бончева да ходи по протести.
Защото, макар и с изтекъл мандат, комисар Бончева все още не е освободена от заеманата длъжност. Или пък е решила да даде най-сетне аргументи колко ненужно хаби публичния ресурс въпросният орган, чието закриване поискаха миналата година и социалисти, и патриоти.
Припомняме, протестът е срещу друг държавен чиновник - програмният директор на БНТ Емил Кошлуков.

ГН

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/blog-post_342.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!