Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петкова: Държавната енергетика е в цветущо състояние. Това че някой обяснява, че тока щял да скача, да го докаже първо

Държавната енергетика е в цветущо състояние и обвиненията на бизнеса, че този сектор не се управлява добре, са напълно неверни.
Това каза на специален брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова по повод проведената тази сутрин пресконференция на Асоциацията на организациите на работодателите в България.

Според министъра, през 2014 година сектор "Енергетика" е бил на загуба, докато по предварителни данни 2017 година всички дружества в него завършват с положителен резултат, тоест, генерират печалби. Единственото изключение е ТЕЦ "Марица-Изток" 2, заради плащаните квоти за замърсяване на въздуха. Но това няма отношение по цената на тока в България според министър Петкова.

Петкова посочи, че по сметките на енергийните дружества в момента има над 1.3 милиарда лева и нарече това "успешно управление на моя екип". Министърът обеща пълна подкрепа на бизнеса, ако посочат факти за картелно споразумение на търговците на ел. енергия и призова тези данни да бъдат предадени за реакция на Комисията за защита на конкуренцията.

Това че някой ни обвинява, че заради нас се покачват цените на тока, са фалшиви новини и целят да саботират българското европредседателство и да ни злепоставят пред приятелите ни от Европа. Цената на тока може и да се покачва, но това няма да е заради министерството на енергетиката.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/blog-post_818.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!