Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Джендъp" тенисист от Топ 10 обяви, че ще се състезава при жените, ще им прибере парите...

Грандиозно предизвикателство към целия професионален тенис готви намиращият се под номер 8 в мъжката ранглиста Питър Джикъб от Швеция.
По време на откритото първенство на Белгия следващия месец, Джикъб обяви, че ще се състезава при жените. Позовава се на ратифицираната вече от Белгия конвенция, която му дава право сам да определи от какъв пол е. Така той става от женски пол и ще играе срещу жените.
Специалисти коментираха, че решението е брутално, защото играч от толкова висок ранг фактически не може да бъде победен физически от никоя жена, дори от водачката в ранглистата.
"Реално Джикъб ще спечели с лекота турнира и ще прибере 5 милиона евро награден фонд за победителя" - коментира белгийски спортен журналист.

Статистиката сочи, че жените са средно два пъти по-слаби физически от мъжете, така че всяка състезателка просто няма да издържи. Припомняме, че в никой турнир, жените не играят повече от 3 сета. При мъжете има 5 сетови мачове - на турнирите от "Големия шлем".
Спортните федерации по принцип се опитва да прилагат свои правила. Но и те са подчинени на общото законодателство. Преди време футболист срина трансферната система на УЕФА като ги осъди заради ограничението в един отбор да има до 3 чужденци. Идеята на този регламент беше да се развива националният футбол. Но в ЕС не можело да има ограничения къде да работиш. Така общият закон бе приложен, и в момента национален футбол не съществува. Всички големи отбори са съставени преобладаващо от чужди звезди, и тук там някой местен.
При ратифицирана конвенция в Белгия, организаторите на турнира няма как да се измъкнат. Могат да бъдат осъдени за милиони.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/p-10.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!