Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Българските пенсионери и след 50 години ще са все бедни...

В предизборно телевизионно интервю, руският президент Владимир Путин направи нещо като отчет на свършената работа.
Представи многобройни статистически показатели, вкл. международни.
Едни от най-интересните му цифри бяха за ръста на доходите на най-бедните слоеве в Русия, като се оказа, че например пенсионерите, са забогатели около 30 пъти, сравнени с началото на първия му мандат.
"Това се дължи на отказа ни от неолибералния икономически модел. Този модел дава всички ресурси на едно общество на големите корпорации, а после те решават евентуално какво да му дадат обратно. При нас нищо не даваха, и хората мизерстваха. Като премахнахме модела, сега сами разпределяме ресурсите си, и има повече за хората. Те го усещат"- обясни президентът, който със сигурност ще спечели нов мандат още на 1 тур, сочат социолозите.
Водещият го попита да даде някакъв различен пример, защото много хора твърдят, че Русия просто има много ресурси и реално не развива никаква икономика.

"Много ресурси? Всяка страна има някакви ресурси. Ние имаме нефт и газ. Но България например има великолепни планини, море, и всички пътища минават през нея. Има по-големи златни залежи на глава от населението, сравнена с Русия. Има оловни мини. Има далеч по-добри почви от нас и е с по-добър климат за земеделие. Ето това ви е насрещният пример - друга страна с големи блага, в която хората не са доволни. Ще видите, че и след 50 години българските пенсионери ще са все така бедни. Няма причина да е друго. От 27 години са бедни и нищо не се променя. Като се запази моделът и след 50 ще е същото..." - обясни Путин.
"Вие твърдите, че България има повече злато от Русия?" - попита го водещият.
"Да, на глава от населението, има много повече от Русия. Но какво се случва? Златото е в ръцете на чужди корпорации, които го изнасят. За държавата остават 2% концесионна такса. Е, как да се нахранят пенсионерите тогава? Това е все едно някой да добива газа на Газпром, да го изнася, и да ни оставя 2%. Какви пенсии щях да плащам аз тогава?" - отговори с реторичен въпрос президентът.
"Значи казвате, че неолиберализмът убива народите, а Русия се е спасила, защото се е отказала от него" - каза водещият.
"Не ви ли изглежда странно Русия да задмине България по земеделска продукция, спрямо населението си? При положение, че България има по-добри територии, по-плодородни почви и повече топлина? Ето това е неолибералният модел..." - отвърна Путин.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/50_19.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!