Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Пламна нова война (за набиране на бежанци за Европа?) : Ердоган обяви началото на сухопътна офанзива срещу кюрдите в Сирия!

Турция е страната с най-много бежанци в света

1516454290-1

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турската армия фактически е започнала сухопътната операция в сирийския регион Афрен, съобщават турските медии.

Мястото на следващата операция ще стане друг сирийски регион – Манбиндж, добави турският президент, цитиран от Hurriyet и Anadolu.

По-рано Ердоган многократно заяви, че Африн трябва да бъде освободен от силите за самоотбрана на сирийските кюрди (YPG), които Турция счита за терористична организация, свързана със забранената Кюрдска работническа партия.

Миналата седмица Ердоган обеща, че турските войски ще “откъснат главите на YPG”, ако не се предадат. 

През последните дни Турция приведе войските си на границата в състояние на повишена бойна готовност и многократно обстреля позиции на YPG на сирийска територия.

Имаше информации, че при първия удар по позициите на кюрдите трябва да бъдат унищожени 149 ключови цели.

Освен това беше съобщено, че Анкара провежда консултации с Москва и Вашингтон за операцията в Африн.

Вчера медии в Москва информираха, че руските военни съветници са се изтеглили от региона Африн, което било сигнал, че началото на турската сухопътна операция е много близо.

https://www.blitz.bg//voynata-plamna-erdogan-obyavi-nachaloto-na-sukhoptnata-operatsiya-v-siriya_news572865.html

Източник: http://onovini.com/

Турция е страната с най-много бежанци в света

Комисията по правата на човека в турския парламент заяви в свой отчет, че в страната живеят 4,3 милиона бежанци.
С поред документа само 600 хиляди от тях имат разрешително за пребиваване.

От останалите бежанци 3,4 милиона идват от Сирия, а 300 хиляди - от Ирак, Афганистан, Иран, Сомалия и други страни, предаде ТАСС, като се позова на в. "Хюриет".

По информация на "Хюриет" това е най-големият брой бежанци в една страна в света и надвишава населението на третия по големина турски окръг /след Истанбул и Анкара/ Измир - 4,223 милиона към 2016 г. по данни на турския статистически институт.

Членът на парламентарната комисия за правата на човека Атай Услу заяви за вестника, че трябва да се разработи политика за интеграция на тези хора.

През март 2016 г. Европейският съюз и Турция постигнаха споразумение, според което всички нелегални мигранти, пристигнали в Гърция от Турция, трябва да бъдат върнати обратно. Тогава Брюксел обеща на Турция 6 милиарда евро, отмяна на визовия режим до лятото на същата година и отваряне на нова глава в преговорите за членство на Турция в ЕС в замяна на спирането на притока на бежанци и мигранти към Европа.

Оттогава обаче отношенията между Анкара и Брюксел съществено се влошиха.

На 13 януари турският министър по европейските въпроси Йомер Челик заяви, че Турция не бива да се възприема като лагер за бежанци.

Турция настоява ЕС да изпълни обещанието си за безвизов режим, заплашвайки в противен случай да се откаже от споразумението за мигрантите.

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!