Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нов скандал буни държавата! Хиляди българи обявени за длъжници без да са такива – научават чак като получат “честитка” от ЧСИ! Броят им набъбва…

tulpa

Огромен скандал е на път да взриви държавата.

Хиляди българи са обявени за длъжници без да подозират и въпреки, че не дължат данъци.

Скандалът набира сила най-вече по линия на големите областни градове, където хиляди собственици на автомобили са обявени,че дължат данък МПС за 2017 г. От къде идва проблемът и как хората стават длъжници без да знаят?

През последните няколко години хиляди граждани променят постоянния си адрес най вече по икономически причини.

Когато промяната засяга две различни области собствениците на моторни превозни средства са длъжни в 14 дневен срок да променят регистрацията им съгласно чл.14, ал.4 от Наредба № |-45 на МВР, след което да подадат декларация в общината по новия постоянен адрес, където започват впоследствие да си плащат данъците.

Независимо, че хиляди граждани са спазали закона и са си платили данъците, общините по старият им постоянен адрес не са ги снели от отчет и продължават да им начисляват дължимите данъци, че даже и лихви върху тях.

Хората разбират за тези задължения, чак когато получат честитка от ЧСИ или когато им запорират заплатата.

Ситуацията е изключително неприятна и даже обидна, защото изрядните граждани са поставени в условия да доказват, че не дължат нищо.

Много от гражданите попаднали в тази ситуация вече са наели адвокати , за да съдят държавата и общините
за нанесените им вреди.

Адвокати също заявяват,че трябва да се съди както държавата така и общината, която ви е превърнала в длъжник без да сте такъв.

Основанието е неспазването на чл.142 от закона за движение по пътищата, според който информацията за регистрираните превозни средства се предава по служебен път.

Към днешна дата никой не знае да ли фукционира и регистъра по същия член.

Потърпевшите обаче набъбват като бройка всеки ден и техния брой ще продължи да нараства докато общините и държавата не си свършат работата!

Източник: BNews.bg

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!