Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ запали нова война в Сирия! Турция и Иран са готови за удар! Ето защо Близкия Изток отново е в пламъци:

След като САЩ не успя да разкъса  Сирия чрез частната си армия от наемници, по- известна като ИДИЛ, заради навременната и категорична намесата на Русия, опитите  продължават с план Б.

А именно – създаване на Сирийски Кюрдистан чрез отцепване на земи от територията на Сирия. За целта американците са създали две нови военни структури – „Сили за сигурност на границите“, както и кюрдско опълчение, наречено „Сирийски демократични сили“.

Действията на САЩ вече са изправили на нокти Турция и Иран. Двете държави се опасяват, че Вашингтон ще посегне и на тяхната териториална цялост като създаде кюрдски анклави.

Напрежението в региона до толкова е ескалирало, че от снощи Турция е стоварила цялата си армия на границата със Сирия. Анкара плаши с мащабна военна операция, която да удари кюрдски стратегически обекти.

Преди месец Владимир Путин обяви, че Русия официално прекратява операцията в Сирия, след като срази окончателно силите на ИДИЛ. Никой на Запад обаче не го поздрави, че изчисти региона от терористичната организация, която заплашваше с война и Европа. Нещо повече. Вашингтон нагло заявиха, че щом са приключили в Сирия, значи е време да се махат. САЩ щял да поеме контрола върху Сирия и региона.

И ето, едва извоюваният крехък мир, отново е заложен на карта. Планът на Вашингтон да отцепи кюрдски анклав в Сирия е бомбата, която е на път отново да разпали война. САЩ смятат, че по този начин отново ще сложат ръка на региона. Но истината е, че никой вече не им вярва. И Турция, и Иран са наясно, че с Вашингтон не може да се сключи никаква сделка, защото те никога не удържат на думата си. А новата им политика в Близкия Изток цели единствено да подпали война.

Източник: skandalno.net

Сирия: На наша територия Турция е агресор

Всяка военна операция на Турция в района на провинция Африн ще се разглежда като агресия.

Това съобщи агенция САНА, като цитира думите на сирийския заместник-министър на външните работи Фейсал Микдад.

Дамаск официално предупреди, че при такъв случай си запазва правото да даде "подобаващ отпор на агресора". Навлизането на турски военни части на сирийска територия ще бъде посрещнато от сирийската армия.

А при евентуални полети на турски военни самолети над сирийско въздушно пространство, те ще бъдат мишена за сирийската противовъздушна отбрана. Повод за тези предупреждения стана обявената от турския президент Ердоган готовност на Турция да навлезе на сирийска територия в провинция Африн и да унищожи кюрдските отряди, намиращи се там.

http://dnes.dir.bg/news/turtzia-siria-26789629?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!