Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мутренската война се разгаря! Гръмнаха още един бизнесмен от Велико Търново!

Още един бизнесмен от Велико Търново падна жертва на покушение. Става въпрос за свързвания с мафията във Велико Търново Юлиян Мирчев, известен с прякора Видрата. Той бил прострелян късно снощи. Куршумите го ранили в дясното бедро, така че няма опасност за живота му. 

Това е второто покушение срещу мастит бизнесмен във Велико Търново, след разстрела на Петър Христов. Дали има връзка между двата случая, тепърва ще стане ясно. Вероятно след убийството на Христов, в старата столица е започнала война за преразпределяне на територии. Убитият шеф на „Лактима“ и приятел на вицепремиера Цветан Цветанов беше абсолютен феодал в Търново и областта. Сега със сигурност има много апетити към освободените бизнес ниши след разстрела му.

Най- вече войната е за държавните поръчки, които, на практика, захранват целия роден бизнес през последните години. Покойният Петър Христов спечелил 50 млн. за 5 години, само благодарение на спечелени обществени търгове.

Петър Христов беше убит преди седмица

В дните преди покушението, бизнесменът споделил, че го разследват от ДАНС И МВР. Притеснявал се, че може да влезе в затвора.

Вчера Киро Японеца, който оцели преди години по чудо след покушение, заяви, че България се връща към мафиотските войни през 90- те. Причината е, че няма никакви осъдителни присъди срещу поръчителите и извършителите на мокри поръчки. А те, оставени на свобода, продължават да правят същото.

Разбира се, това е само част от обяснението. В момента тече война за разпределение на територии между бизнесмените, свързани с ГЕРБ.

Източник: skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!