Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валери Жаблянов пита: Откъде са парите, които премиерът обещава при всеки протест?!

Зам.председателят на парламента Валери Жаблянов попита откъде са парите, които премиерът Борисов обещава при всеки протест.
„Защо министър-председателят е в състояние да обещава пари в първия момент, в който му ги поискат, откъде се намират тези средства след като не са гласувани в държавния бюджет и защо общинското здравеопазване трябва да разчита на подаянието на изпълнителната власт?“, попита Жаблянов. И призовава министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да даде отговор на тези въпроси. Според него общинското здравеопазване има демографски, социален и политически характер. „Българското Народно събрание след като не е в състояние с неговото мнозинство да обезпечи дейността на болниците, следва да намери причините защо то е доведено до това състояние. Няма община, която да не е потърпевша“, изтъкна Жаблянов. Той коментира и дискусията, която червените инициират.

Ако Цвета Караянчева откаже да организира дискусия за общинските болници, БСП ще покани всички заинтересовани организации в парламента, върна се на темата за дискусията Валери Жаблянов. И подчерта, че БСП твърдо стои зад искането на такава дискусия.

Наглостта в сферата на здравеопазването не може повече да продължава, че категоричен Драгомир Стойнев. И продължи: „Казвам наглост, защото хората плащат своите осигуровки, те са коректни към държавата, а в същото време държавата не само, че не осигурява качествено, навременно и модерно здравеопазване, то просто не осигурява здравеопазване. Поради тази причина трябва да кажем край!"

"Трябва да имаме реформа в здравеопзването, един устойчив модел, който да доведе до едно качествено здравеопазване, гарантиран достъп на българските граждани“, каза Стойнев, изразявайки становището на червените. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ допълни, че от групата ще искат дебат с правителствени и неправителствени организации в четвъртък в Народното събрание.

„Искаме да се осъществи именно такава среща, да се обсъдят проблемите в здравеопазването и какви действия и политики трябва да се предприемат, защото най-важното за един гражданин е неговото здраве“, посочи Стойнев.
„Хората са притеснени за качеството на здравеопазването. Считам, че в четвъртък ще имаме една ползотворна среща“, заяви Стойнев. По думите му, когато се пита председателя на Здравна комисия д-р Даниела Дариткова какво се случва, тя казва, че ситуацията трябва да се анализира.

„10 години ГЕРБ анализират ситуацията“, подчерта Стойнев и обясни, че вече фалират болници. „ГЕРБ управляват от 10 години и направиха всичко възможно да закрият и затрият държавното и общинско здравеопазване“, коментира заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ и поясни, че ГЕРБ са позволили на частни болници да източват НЗОК.

Източник: http://epicenter.bg/article/Stoynev--V-parlamenta-shte-ima-diskusiya-za-sotsialniya-pol--A-za-obshtinskoto-zdraveopazvane-/145138/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!