Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лъснаха лъжите на Цветан Цветанов за разстреляния бизнесмен Петър Христов! Истината е Скандална!

Цветан Цветанов публично се разграничи от разстреляния бизнесмен Петър Христов. Вицепремиерът отрече двамата някога да са били приятели. Търновският предприемач веднъж бил дарил 30 000 лева на ГЕРБ, но в това нямало нищо лошо, заяви вицепремиерът.

Лъжата на Цветанов обаче се оказа много плоска. От години се знае, че Петър Христов беше дясната му ръка. Че нему бе поверен контролът върху Велико Търново и областта. Както и задачата да се грижи за финансите на втория в ГЕРБ, като крие парите му в офшорки зад граница.

„Този човек командваше администрацията във Велико Търново, както и местното МВР, а отдално активно участваше в обществените поръчки в цялата Великотърновска област“, коментира ген. Димо Гяуров тези дни по повод показния разстрел на Петър Христов.

Разстреляният Петър Христов не е бил обикновен бизнесмен

Спомняте ли си скандалът от 2013 г., когато Цветан Цветанов, като вътрешен министър, цели ШЕСТ пъти отказа да разреши с подписа си подслушване на шефа на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров?

Именно заради тези му действия, настоящият вицепремиер беше принуден да се откаже от имунитета си и беше съден. И дори получи присъда! Която впоследствие, когато ГЕРБ отново взе властта, беше отменена.

Въпросният Орлин Тодоров тогава беше арестуван по обвинение, че изнасял незаконно СРС- та от ГДБОП, които предоставял на благодетеля си и свой кум… Петър Христов. Последством изнесената СРС-секретна информация, Христов и Тодоров рекетирали предприемачи от Велико Търново и областта, издадоха запознати още тогава. По време на делото срещу полицая Тодоров стана ясно също, че той се обръщал към гербаджийския бизнесмен Петър Христов с „шефе“.

По това време Цветан Цветанов рискува цялата си политическа кариера, за да спаси бизнесмена Петър Христов, като заличи връзката му с арестувания Орлин Тодоров. А навярно, за да прикрие и тесните си престъпни връзки с въпросните лица.

Арестуваният шеф на ГДБОП – Велико Търново Орлин Тодоров, наричал „шефе“ Петър Христов

Очевидно е, че тече процес на преразпределяне на територии между герберските патрони. А причината са обществените поръчки, които трябва да захранват номенклатурата на партията по места. При липсата на какъвто и да е реален бизнес в България, именно обществените поръчки и еврофондовете са единственият източник на свеж капитал за фирмите. През последните няколко години, бизнесът на убития Петър Христов, е бил изцяло на държавна издръжка. Той печелел обществена поръчка след обществена поръчка. За 5 години, бизнес империята му получила 50 млн. лева от държавата. И въпреки това делата му не били в цветущо състояние.

Петър Христов обаче е доста по- едра риба от местен феодал. Той държеше „черната каса“ на Цветан Цветанов.Неслучайно показният разстрел на бизнесмена се изтълкува като индиректна закана срещу благодетеля му Цветанов

Източник: Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!