Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Върховен ЦИНИЗЪМ! Доналд Туск рецитира Иван Вазов, докато ЕС ни ОБЕЗБЪЛГАРЯВА!

Бляскаво, с фанфари и помпозни слова на евробюрократите, България пое кормилото на ЕС. А голямата сензация беше речта на български на Доналд Туск, в която той дори цитира стихове на Иван Вазов.

Мил жест, възкликнаха просълзени мнозина. Лицемерие, цъкаха с език други.

Най- циничната, жалка и безсмислена постановка, която някога се разигравала под покрива на Народния театър, казваме ние от skandalno.net!

Цинично е, защото откакто сме в ЕС, политиките, които ни налагат, са единствено с цел да ни затрият като народ и държава.

И си го знаем. Но мълчим и ръкопляскаме на Туск и евробюрократите, защото казали нещо хубаво за нас. Над 3,5 млн. българи вече живеят за постоянно извън пределите на България. Всяка година между 20 000- 30 000 души в разцвета на силата си – на възраст между 20- 39 години, напускат родината, за да живеят и работят в чужбина. А от тях, едва 130 000 са се върнали обратно за последните 11 години.

Щяхме да се радваме за тях, ако не продължаваха да живеят същият скотски живот в чужбина, който водят и в България. Защото в ЕС не ги посрещат в отворени обятия. Напротив. Отредена им е най- долната работа, без значение какъв ценз имат. Защото на ЕС им трябваме само за черноработници. Вярно, получават заплати в евро, но спрямо тамошния стардарт, им стигат колкото да оцеляват.

Жалко е, защото децата на тези българи, няма нито да знаят кой е Иван Вазов, нито ще могат да цитират като Туск „Отечество любезно“.

Нещо повече. Много от българските емигранти вече прибират и възрастните си родители. За това говори фактът, че се е увеличила значително емиграцията сред населението над 60- годишна възраст. Т.е., пазителите на родовата памет също напускат пределите на родината. Но едва ли ще успеят да я предадат на внуците си, които растат в съвсем чужда среда, в чужда култура. А най- вероятно дори няма да могат да комуникират на един и същ език.

Безсмислен театър!

Кого лъжат и кого заблуждават евробюрократите със сладките си приказки и речи на български език? България е все така на последно място по доходи в Европейския съюз. Обещанията за чуждестранни инвестиции се изродиха във варварска приватизация и разпродаване на безценица на промишлените ни и икономически мощности.

Народът ни продължава да е най- бързо изчезващият в ЕС. Населението на България продължава да се топи със страховита сила. Освен емигрантската вълна, която изпива жизнените ни сили, демографската криза буквално ни затрива. През 2017 са родени малко над 50 000 бебета, като по- зле е било само през 1945 година, в края на Втората Световна война.

Но на чиновниците от Брюксел не им пука! Единственият им проблем е как да ни принудят да ратифицираме час по- скоро Истанбулската конвенция, за да може още от училищата и детските градини да промиват мозъците на децата. Хем да не знаят, че са българчета. Хем да не знаят какъв пол са!

skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!