Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тайният план на Китай да унищожи религиозната вяра по света

Хъ Лиджъ, бивш затворник на съвестта, говори за изтезанията, на които е бил подложен в Китай. (Фалунинфо.нет)

Докато канадският премиер Джъстин Трюдо се опитваше да задълбочи търговските отношения между Канада и Китай по време на посещение в комунистическата държава миналия декември, бивш затворник на съвестта разкри зловещ таен план на китайския режим.

Хъ Лиджъ понастоящем живее в Торонто, Канада. През март 2000 г., докато е все още в Китай, мъжът е отвлечен от полицията заради духовните си убеждения и държан под домашен арест, по време на който е принуждаван да гледа строго секретно видео на комунистическата партия, целящо да го "трансформира".

Видеото разкрива план на китайската комунистическа партия (ККП) засягащ всички религиозновярващи по света. Хъ остава шокиран от видяното.

Материалът представлява реч на Йе Сяоуън, директор на Държавната администрация по религиозните работи, пред партийни ръководители и служители от различни министерства.

Речта е записана няколко месеца след като тогавашният партиен и държавен лидер Дзян Дзъмин започва преследване на духовната практика Фалун Гонг (известна още като Фалун Дафа), въпреки съпротива от останалите членове на Политбюро на централния комитет на ККП, много от които практикуват духовната дисциплина по онова време.

Именно по тази причина, на директора на Държавната администрация по религиозните работи било възложено да изнесе "теоретична лекция" пред високопоставени служители: да ги убеди, че унищожението на Фалун Гонг е това, от което партията се нуждае, за да постигне крайната си цел – унищожение на религиите не само в Китай, но и по цял свят, както и елиминиране на понятието за бог от съзнанията на хората.

Хъ си спомня как във видеото Йе обяснил, че причината китайският режим все още да позволява религиозна свобода в конституцията била част от "ловка" временна тактика, за да не отблъсне много от малцинствата в Китай, които изповядват различни вярвания и населяват голям процент от територията на страната.

"Въпреки повсеместното промиване на съзнанията в Китай, че комунизмът е нещо добро, и обещанията, че ще имаме всичко, което искаме, не осъзнавах, че партията планира елиминиране на религиозните вярвания с цел хората да изгубят понятието за бог и божествеността да бъде премахната от техните умове", споделя Хъ.

"Когато чух, че ККП цели да елиминира духовните вярвания, първата ми мисъл беше, че те всъщност искат да унищожат човечеството. Ето защо бях толкова шокиран."

По това време Хъ работи като строителен инженер в Пекин. Началниците му искали той да гледа видеото с надеждата, че то ще го убеди да се откаже от Фалун Гонг и така ще го "спасят" от преследване от ККП, което заплашвало да унищожи семейството, кариерата и бъдещето му.

Вълк в овча кожа

Скоро след началото на кампанията на ККП срещу Фалун Гонг през юли 1999 г. е създадено специално, подобно на Гестапо управление, което арестува, задържа и затваря в трудови лагери стотици хиляди последователи на практиката.

Хиляди семейства са разбити, а мнозина умират в резултат на изтезания или на насилствено отнемане на органи, организирано от държавата и водещо до натрупване на стотици милиони долари печалба.

Докладът "Кървава реколта" (2016 г.) на канадски и американски изследователи потвърждава, че в китайски военни и граждански болници са извършвани между 60 000 и 100 000 трансплантации всяка година от 2000 г. насам.

Хъ и милиони други последователи подобряват здравето и характера си с помощта на принципите - Истинност, Доброта, Търпение - и петте медитативни упражнения на Фалун Гонг. Затова за тях е важно да се противопоставят на негативната пропаганда, насочена срещу практиката. Хъ използва всяка възможност, за да разкаже на свои познати и дори минувачи, за Фалун Гонг и лъжите на партията.

През март 2000 г., когато той и съпругата му призовават правителството за спиране на преследването, полицията ги задържа незаконно. Хъ е държан в арест три години и половина, само заради своите убеждения.

Освобождават го благодарение на кампания на правозащитни организации. Но повечето затворници на съвестта не са такива късметлии: стотици хиляди последователи на Фалун Гонг все още са държани в затвори в Китай и дори са изправени пред опасността да бъдат убити за органи.

Според Хъ, ККП е "вълк в овча кожа". Затова се надява, че световните демократични правителства, включително това на Канада (която се стреми към спогодба за свободна търговия с Китай), няма да бъдат заблудени от публичната фасада, изградена от режима.

И добави с тревога, че заради нарастващото влиянието на Китай в международен план през последните години, един ден режимът може да успее да реализира желанието си да премахне религиозните вярвания по света.

"Това би било ужасно нещо; хората трябва да имат свобода на убежденията." 

От ТheЕpochТimes.com, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!