Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владимир Путин: КРАЙ! Няма да ПОЗВОЛИМ на САЩ и ЕС да се ГАВРЯТ повече с България!

С разгромното поражение, което Русия нанесе на САЩ в Сирия, решителният и далновиден руски президент Владимир Путин отправи към САЩ категорично послание: Руската федерация повече няма да позволява на САЩ да унищожават суверенни държави, където и да е по света.Русия няма да позволява майдани, цветни революции и изкуствено „присъединяване“ на страните към ЕС и НАТО, особено когато това не се приема от народите, защото в крайна сметка ликвидира държавите и нациите, за да ги превърне в суровинен придатък на големите американски мултинационални корпорации.

Това е ясен знак и за още нещо: Харизматичният руски лидер няма да позволи на беззаконието и гаврата да властват повече и в България. Защото те унищожават страната с помощта на местната русофобска управленска мафия, захранена обилно с хартийките без никакво покритие, наречени „американски долари“. И защото ако има в света държава, в която огромното мнозинство от народа е категорично против ЕС и НАТО и категорично „ЗА“ съюз с Русия, то това е България.

Посланието на Владимир Путин се превърна в принцип на външната политика на Русия. И точно заради този принцип Руската федерация осуети подготвяния от американците държавен преврат в Турция. Превратът целеше да превърне Анкара в яростен враг на Русия. И в предмостие, от което да излетят американските ядрени ракети към руска територия. Е, това не стана! Оказа се, че Ердоган защитава интересите на Турция много повече отколкото Борисов – нашите. И вместо България, Турция се превърна в един от най-големите търговски партньори на Русия. Особено в сферата на енергетиката. А по този начин Анкара се оказа най-големият енергиен разпределител на Балканите.

Нещо повече: Турският президент сега иска да закупи руски комплекси за противовъздушна отбрана „С-400“, които са ненадминати по своята ефективност в света. Той изобщо не се интересува, че Турция е член на НАТО и то един от най-важните членове на „Алианса“. Единственото, което го ръководи, са интересите на неговата държава.

Защото, за разлика от Щатите, Русия помага на държавите да станат силни и суверенни в своите решения. РФ не се опитва да превръща страните в свои колонии. Не се опитва да изсмуква техните ресурси. Единственото, което прави, е да развива своята си икономика, както и на другите страни – на базата на взаимна изгода. И нашата, българска икономика досега щеше да се развие хиляди пъти. Ако бяхме обаче в ЕврАзийския съюз, а не в Европейския такъв.

Същото става и във взаимоотношенията между Иран и Русия. Руското ръководство нито веднъж не си позволи да дава квалификации за Иран и неговите действия. Защото за разлика от янките, руснаците уважават политическата и културна идентичност на държавите. И общуват с тях като с равноправни партньори.

И сега, когато Щатите за пореден път се опитаха да предизвикат държавен преврат в Иран, Русия не се намеси. Запази мълчание до момента, в който Тръмп не започна да предрича, че иранското ръководство е неспособно да реши икономическите проблеми на хората. И че те, Щатите, щели да се намесят в Иран, за да помогнат на протестиращите. Сигурно така, както „помогнаха“ в Сирия. С реки от кръв и ненужна смърт на невинни хора. В този момент Русия започна да говори чрез своя първи зам. министър на Външните работи. И строго предупреди САЩ, че всякаква външна намеса във вътрешните дела на една суверенна държава като Иран е повече от нежелателно. Така държавата Иран получи възможност да се спаси от пълното унищожение, което й готвеха янките.

Другата държава, която Русия спасява от американските майдани и то по съвсем мирен път, е Венецуела. Руският енергиен гигант „Роснефт“ получи лиценз от държавното ръководство на Венецуела да започне разработката на две нейни морски газови находища. Сделката позволява на „Роснефт“ да експортира природен газ през следващите 30 години. Трябва да отбележим, че Русия отдавна е най-близкият съюзник на Венецуела. И отдавна помага на републиката да преодолее огромния натиск на САЩ, който цели да разруши икономиката на страната. И да я превърне в колония на бившия вече хегемон на света. Защото икономиката на Венецуела най-много пострада от падането на цените на нефта, което бе изкуствено предизвикано от Вашингтон. В момента републиката дължи 140 млрд. долара на външни кредитори. И само руската финансова поддръжка помогна на латино-американската страна да се измъкне от финансовия колапс, който Щатите подло й подготвяха.

Разбира се, Русия също има своя интерес. Помагайки на Венецуела, тя се настанява в задния двор на САЩ. И то за много дълго време. Но тук изобщо не става дума за някакъв финансов интерес. Помагайки на Венецуела, Русия защитава своята национална сигурност. Защото присъствието на мощна ядрена Русия в задния двор на САЩ е силно възпиращо средство за войнствените амбиции на щатския политически естабилишмънт. 

Ето затова, ние от Skandalno.net винаги казваме, че Русия е държавата, която стои начело на развитието на човечеството. Защото помага на народите да живеят по-добре и по-справедлив живот. 

Ред е да помогне и на нас. Понеже далновидният руски лидер знае: Русия няма да намери по-добър приятел и брат от България. И България никога и никъде няма да намери по-добър приятел и брат от Русия! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!