Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР-експертът Проф. Николай Радулов: Причината за Убийството на Петър Христов е ясна: През 2020 г. Евро-Фондовете Секват и Мафията вече Преразпределя Откраднатите пари!

Проф. Нилоай Радулов е експерт по национална сигурност към МВР

Анализ за криминогенната обстановка в България от експертът по национална сигурност Проф. Николай Радулов:

Убийството на близкия до ГЕРБ бизнесмен Петър Христов е поредното поръчково покушение за преразпределение на бизнес територии, докато това на моделиера Александър Антов, извършено на 9 януари, 2016 г. бе знаково за процеса как ще се преразпределя вече натрупаният легализиран, съществуващ и уважаван капитал преди спирането на еврофондовете през 2020 г. 

Дори във всяко от тези криминални проявления стрелящите да не са целили държавата – те я улучват, защото тя бива дискредитирана от случващото се.

Сега, с намаляване на евро-средствата, защото те не са безкрайни и са само до 2020 г., ще има се очакват още убийства за преразпределение на съществуващите заграбени от фондовете пари. Средствата, с които ще могат да оперират такъв тип хора, ще бъдат доста ограничени в рамките на държавния бюджет и битката за всяка поръчка ще бъде много люта. Така че, познавайки нашата действителност и виждайки как МВР се разглобява на съставните си части, най-лошото още не е дошло.

„Първият изстрел“ по този капитал беше по моделиера Антов. КРИБ тогава даде ултиматум на правителството на Борисов да разкрие убиеца, съответните служби декларираха, че са по следите му, но нищо не се случи. Нито КРИБ продължи с протестите си, нито убиецът беше намерен.

Убитият бизнесмен Петър Христов спонсорирал ГЕРБ с 30 млн. евро и получил от държавата обществени поръчки на стойност 50 млн. евро.

И едно друго съмнение, което съществува в хората – сегашният закон за борба с корупцията, приет от ГЕРБ, изглежда като инструмент за преразпределяне на отклонените и откраднати от еврофондовете средства.Големият проблем на криминалните и специалните служби у нас е липсата на агентура. Не е вярно, че през последните години агентурата се е удвоила и дори утроила. Истината е, че се е разпределила върху два пъти по-малко хора. В момента агентите се занимават единствено и само с личности, които с опозиционното си мислене застрашават авторитарната власт на управляващите от ГЕРБ.

Най-опасното е, че съществува риск обществото ни да се радикализира в резултат от безсилието на МВР да събере доказателства в такива криминални случаи.

Коментарите са направени пред радио „Фокус“ и Нова тв. Заглавието и редакцията са на сайта Skandalno.net

Редактор: Пею Благов, Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!