Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветан Цветанов се извъртя: Не сме били лични приятели с Петър Христов- познаваме се, но не знам за бизнеса му

Не съм се интересувал от дейността на Петър Христов, силно казано е, че сме приятели. Това каза изненадващо Цветан Цветанов по НТВ. За никого не е било тайна, че двамата са имали близки отношения. Цветанов, обаче реши да се дистанцира от убития бизнесмен ден след погребението му.

„Не сме били лични приятели, но се познаваме. В един такъв тежък криминален случай, политиците не си спестяват да спекулират. Имаше изказвания от страна на БСП за убийството и близостта до властта. Той просто е искал да се развива България и региона. На последното му сбогуване имаше над 3000 души и това говори, че той беше достоен човек. Имаше представители на различни институции, сфери и партии“. Това заяви във връзка с убийството на бизнесмена Петър Христов зам.председтелят на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на „Събуди се“ по Нова нв.

По делото „Наглите“ Петър Христов е изпълнил гражданския си дълг. Споделена е определена чувствителна информация, която е допринесла за разкриването на тежки престъпления в България“, каза Цветанов.

Цветанов бе запитан дали твърдението на Радан Кънев, че Христов реди листите във Велико Търново, може да се приема  за вярно, депутатът отговори така: „Смятате ли, че  може да определи листата и да каже кой да е депутат. Това е несериозна теза и дори не си заслужава да бъде коментирана.“

„Не знам дали негови фирми са печелили обществени поръчки. Никога не съм се интересувал от това, което прави. Знам, че са сериозен участник на пазара още от 1996 година. Тогава не съм имал общо с политическия живот в страната. Има компетентни органи, които да следят дали са спазени всички процедури. Карате ме да коментирам нещо, с което не съм запознат подробно. Той е правил много добри неща, без да търси съответната публичност. Във времето той е бил един от истинските радетели за  синята идея. СДС и демокрацията винаги са били приоритет за него“.

Когато бъде подаден сигнал за бомба, трябва да бъдат подадени всички мерки за сигурност. Полагат се максимални усилия. Преди време пак имаше концентрация на подобни злонамерени обаждания. Ще има много провокации заради Европредседателството ни, предупреди Цветан Цветанов.

„Мерките за  сигурност са драконовски. Искам да благодаря на всички служители от сектор „Сигурност“. Искам от името на правилтеството да се извиним за неудобството на българските граждани“, каза той.

Вчера почина данъчният служител Иво Стаменов, след като три седмици бе в болница, защото по него бе стреляно в центъра на София.

„Няма съществени новини по това разследване. Осъществяват  се оперативни действия. Направихме изслушване на МВР преди 2 дни. Това, което може да бъде казано е, че са взети всички мерки, за да са задържани извършителите. В момента, когато тече разследване, което още няма конкретна насока, няма смисъл да се внася неяснота, не е редно“, коментира случая Цветанов.

„Главният прокурор каза, че има много случаи, когато са предприети превантивни мерки, когато е имало заплахи срещу такива служители. Разкриването на такова тежко престъпление не става за ден. Имало е сериозна подготовка, поне месеци, за да се стигне до такова тежко деяние. Трябва да дадем възможност на разследващите да си свършат работата“, добави той.

„Никога не може да претендираш, че си направил съвършеното законодателство, но това е най-доброто в момента“, заяви Цветанов по отношение на приетия антикорупционен закон.

„В момента има много звена и събирането на всички тези звена ще може да има много по-добра координация. Не може да се казва, че когато се създава един орган той е, за да играе ролята на бухалка“, заяви Цветанов.

Той коментира и новите 100 милиона лева, които премиерът Борисов отпусна на полицаите. Това не е направено под натиск, заяви Цветанов. Имаме повече приходи и по – добра ефективност, каза той.

Източник: http://velikabulgaria.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!