Tyxo.bg counter

ДОНАЛД ТУСК СЕ ИЗГАВРИ С БЪЛГАРИЯ! Прости и Невъзпитани РОБИ ли са Българите?! + ВИДЕО 

Доналд Туск и прословутата му реч при откриването на Европред-седателството вчера в София предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи, повечето от които биха могли да бъдат определени като гневни. За да демонстрираме настроенията сред народа български, ви представяме следния текст. Ето какво написа в профила си във фейсбук потребител с името Петър Стоилков:

„Този хитър и циничен етнически кешуб и поляк само по паспорт Доналд Туск на Откриването вчера всъщност публично се подигра с българския народ. Привидно затрогващата му рецитация на Иван Вазовото “Отечество любезно” е прийом на политическия пиар, разчитащ да докосне впечатлителна, възбудена, сантиментално-глуповата и примитивна публика. 

Представете си колко би било неуместно Н. Пр. Бойко Борисов да изсвири Райска мелодия на Шопен пред подобна публика във Варшава! (виж в ютюба), или пък Ген. Радев, възторгнат, да изрецитира в Полша любовни стихове от Адам Мицкевич на полски (“Навред и винаги духът ми с теб ще бъде, любима моя…”) Фразата на Туск за “европейските успехи на българите”, които сме били постигнали, представете си, “с работа, кураж и решимост”, ми изглежда по-скоро като подигравка, като нараняваща глума.

Та ние сме най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-престъпната, най-неграмотната и най-нещастната държава в Европа! Имаме най-голяма смъртност в света и сме световни шампиони по намаляване на населението и изчезване на нацията. Всеки четвърти българин днес се е евакуирал и живее извън пределите на родината ни, без идеята някога да се завърне. Туск знае всичко това. Какви “европейски успехи” бе, ей?

Аз мисля така: европейският шеф Доналд Туск, бърборейки за Спартак, за д-р Стоичков, за Н. Пр. Б. Б., за сериали, дракони, и за някой си Бахаров, всъщност ни каза в очите на нас, българите, че сме роби! И като роби-гладиатори с умирането си служим за забавление в европейския Колизеум. Каза ни, че сме неуки, невъзпитани и прости, че сме сума години в необяснима социална обсесия и преклонение пред наглия евро-атлантически бандитизъм, кражбите и престъпността, че сме повърхностни, и май не ставаме за нищо друго, освен да гледаме сериали за тронове и диваци, и да трием картончета за Съкровищата на Тутанкамон Пеевски“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

източник

Източник: http://skandalno.net/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни