Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът ген. Румен Радев за депутатите, които отхвърлиха Ветото му срещу Антикорупционният закон - Това не са Депутати, това са Политически Марионетки!

Днес, Депутатите в Народното Събрание отхвърлиха Ветото наложено на закона Антикорупция със 146 гласа, като за закона за първи път се обединиха в едно и депутатите на ДСП и така наречените Обединени Патриоти. Естествено приемането на закона за втори път в същият му вид, събуди интерес във всички медии, но за разлика от преди няколко месеца, този път въпросите бяха зададени на Президентът на България от чуждестранни медии.

На въпроса какво мисли за отхвърленото Вето на закона за Антикорупцията президентът Румен Радев отговори:
-" Считам, че това което направиха днес българските депутати в Парламента е акт срещу държавността и за пореден път показва, че тези хора не са депутати избрани от народа на България, а политически марионетки в ръцете на своите политически лидери, които от своя страна са в странни симбиози с различни крупни бизнесмени в България.

За никого не е тайна как и кои хора усвояват в България парите на Европа. Как и защо не се променят законите за МВР и Банките, как години наред с определени закони се източва българската енергетика и как думата Корупция е дума с неясно значение за българските съд и прокуратура.

Въпреки, че наложих вето, защото закона сам по себе си е спорен и човек избран измежду политическите партии в парламента няма как да разследва и преследва себе подобни, то депутатите явно решиха, че само така ще запазят статуквото на властта си и своята безнаказаност, която повече от тридесет години стана пословична за България.

Стигна се дотам, че днес ваши колеги журналисти да обявяват с ирония, че България ще председателства Европа под мотото: " Корупцията Прави Силата", но това е плод на безхаберието и нежеланието на всички в Парламента да работят в полза на хората в България.

Бях избран за Президент, защото обещах да се противопоставям на всичко, което не е в интерес на обикновеният гражданин, но както виждате сами, така наречените народни избраници - правят невъзможни на вид коалиции в Парламента с една единствена цел, да постигнат Ненаказаност и никой, никога да не ги преследва и наказва с цялата строгост на закона, дори когато се знае, че са подвластни на корупционни практики и благодарение на властта си, облагодетелстват себе си, своите роднини и приятелски кръгове."

Източник: https://xaknews.blogspot.bg/2018/01/blog-post_190.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!