Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уволниха водача на протестите в „Пирогов“ - Нямал право да Протестира срещу решенията на Бойко!

Водачът на протестите в "Пирогов" доцент Стоян Сопотенски е дисциплинарно уволнен.
Заповедта е от четвъртък (вчера) ,предаде Нова тв.

На този етап нито лекарят, нито ръководството на спешната болница коментират случая.
Но наш източник ни предаде, че доцента е уволнен, защото искал и подстрекавал всички да протестират срещу решенията на професор Асен Балтов, който не само че е член на управляващата партия, но си има и лични отношения с премиера Бойко Борисов.

Припомняме че медиците от "Пирогов" протестираха с искане за оставка на директора си. Обвиненията им към професор Асен Балтов бяха, че управлява хаотично и некомпетентно. По време на протестите срещу него се оказа, че професора си почива в топла страна за чия сметка така и не се разбра, но според източника ни, точно тогава професор Балтов се е водил на някаква специализация за сметка на Здравната Каса.

Лекарите се оплакват още от ниски възнаграждения, недостиг на лекарства и консумативи, както и от скандални назначения. Явно е че с това дисциплинарно уволнение се цели да се покаже на всички, че ако не слушат ще излетят от Пирогов, но колеги на вече уволненият доцент Сопотенски сами мислят още в понеделник да си подадат Оставките в знак на солидарност с него и в знак на Протест срещу политиката на държавата в това число и здравното министерство.

Източник: https://xaknews.blogspot.bg/2018/01/blog-post_463.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!