Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полицаите ще получат 100 млн. за заплати, протестите спират

Сто милиона лева допълнително ще отпусне МС за увеличение на заплатите в МВР. Това стана ясно на среща на премиера с представители на синдикатите.
Премиерът Бойко Борисов се срещна с лидерите на синдикатите в МВР, които планираха протест с искане за по-високи заплати.

Малко повече от час всички полицейски синдикати, ръководството на МВР и премиерът коментираха исканията на униформените не само за увеличаването на заплатите им, а и за промяна в наредбата, която определя как месечните им възнаграждения да бъдат формирани.

Срещата днес бе провокирана от скандала, който започна след свалянето на билборда на СФСМВР в центъра на София.
Вчера билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас за откриването на председателството, беше свален. 

С разрешаването на казуса се зае лично премиерът, който обеща на полицаите безплатен билборд от наетите за европредседателството. Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обаче обяви, че няма да използва билбордовете.

Преди срещата и трите синдиката заявиха, че са склонни да прекратят протестната си готовност, ако днес постигнат договорка с премиера Бойко Борисов.

Валентин Попов, председател на СФС МВР заяви, че искат да кажат на  съгражданите си и на евроделегациите, че има проблем и този проблем трябва да се реши.

Румен Пелев, президент на Национален полицейски синдикат посочи по БНТ, че исканията са за 15% увеличение на заплатите, тотална реформа в МВР, с нов закон. 

Калин Ников, управител на Национален синдикат "Полиция", отбеляза, че исканията им са справедливи и реално изпълними и не би трябвало от това да се плаши ръководството на държавата. Всички синдикати сме на едно мнение и ще продължим да го отстояваме, категоричен беше той.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/protest-mvr-sindikati-kabinet-borisov-3-26769928?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!