Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Екатерина Захариева: Ердоган винаги е добре дошъл в България. Путин по време на нашето Европредседатество няма да дойде в България.

Екатерина Захариева: Ердоган винаги е добре дошъл в България. Путин по време на нашето Европредседатество няма да дойде в България.

Външната ни министърка Екатерина Захариева тази сутрин беше гост в студиото на БТВ, след дежурните хвалби по адрес на тяхното управление и лично за премиера Бойко Борисов, двигателя на обединена и сигурна Европа, водещият и зададе няколко въпроса свързани с Турция и по специално за Реджеп Ердоган.

Според външната ни министърка Ердоган е винаги добре дошъл в България и всеки който прави изказвания против това иска да дестабилизира Балканите, които Бойко Борисов и политиката му цели да обедини.

Очаквам Ердоган да дойде и да открие ремонтираната Джамия в София, както и още няколко Джамии, които ние ремонтираме в България, защото тези Джамии са културно исторически паметници и ние като правителство трябва да се грижим за родовата памет на българите, все пак с тези хора сме живяли съвместно повече от петстотин години в една и съща държава.

На въпроса ще дойде ли Путин по време на Европредседателството в България. Екатерина Захариева потвърди факта, който Лиляна Павлова отричаше преди време, а именно че Путин има покана от президентът Радев, но не би било добър знак пред нашите европартньори да идва в България по време на нашето европредседателство.

Ердоган винаги е добре дошъл, той е гарант за сигурността и на България и на Европа, за Путин няма уточнена дата и надали ще има.

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!