Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов възмутен от протеста на полицаите: Дайте им всички билбордове, нека се покажем какви сме!

В навечерието на откриването на българското европредседателство правителството провежда редовното си заседание в обновената зала 3 на Националния дворец на културата.

“Да тестваме залата, е цялата идея за преместването на заседанието днес. Ще започнем с точка 16 и 17, затова съм поканил и ректорите на СУ”, заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на заседанието.

Правителството ще реши дали да отпусне компенсации на Софийския университет, а учебното заведение да се откаже да протестира заради отнетата сграда на бившия механотехникум на бул. “Алелександър Стамболийски” в столицата.

Договорката беше направена в понеделник след среща на ректора на университета проф. Анастас Герджиков и деканите на факултетите с министрите на образованието и на финансите Красимир Вълчев и Владислав Горанов.

Премиерът Борисов коментира и горещата тема за свалените билбордове на полицаите и заяви, че те не пречат на никого и ще провери, кой ги е свалил. Той подчерта, че всеки един милион, който е даден за увеличение на заплати, е в секторите на сигурността.

“Безспорно искаме да увеличим доходите на всички, вчера и на КСНС беше говорено за увеличение на бюджета във военния сектор. Който, каквото има да каже лошо, и да сложи – да се разреши. Нека се покажем, какви сме”, заяви гневно премиерът и допълни, че бързо се забрави колко милиарда са изплатени за АЕЦ “Белене”, КТБ и Мариците.

“Дадохме на университетите, сега ще дойде и УНСС с искане за 1,8 млн. лв. Днес в 15 часа министър Валентин Радев ще се срещне с тях, за да се види целия генезис в сектора. Който каквото иска, ги оставете”, подчерта Борисов.

Министър-председателят отново заяви по горещата тема за Банско, че там няма да се сложи нито една керемида. 

Източник: Епицентър

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!