Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПОЛОЖЕНИЕТО В РОДОПИТЕ Е НЕОБРАТИМО!

Днес (2 януари 2016 г.) направихме обиколка в района на Перперикон – Кърджали – Ардино. Гледката, която видяхме там ни шокира. Във всяко едно село без изключение между Перперикон, Кърджали и Ардино имаше издигната новопостроена джамия.

Попаднахме на случаи, в които в едно село от 30 къщи на разстояние около 200 метра една от друга имаме две новопостроени джамии.

На някои от джамиите табела обозначаваше и кога са построени – между 2007 и 2010 г. Турската, антибългарска банда ДПС има тотален контрол над региона. Нямаше джамия, която да не беше прясно измазана, на която да липсва алуминиева дограма, дворно място, административна постройка и пътят до нея да не беше асфалтиран. В село Чубрица имаше две джамии – едната, от които в момента се довършва.

В град Ардино не чухме българска реч. В този град на метри от полицията в една къща съвсем тенденциозно беше разпънато турско знаме с лика на Кемал Ататюрк.


Самите турци в тези населени места гледат с неприкрита злоба и подозрение всеки българин.

В Кърджали разговаряхме и с отец Боян Саръев. Той потвърди подозренията ни – в Кърджали и като цяло в Родопите турците имат пълна религиозна, политическа, икономическа и културна власт.

Другият важен момент, за който говорихме, е пълното отстъпление на управляващите и Православната църква със ставащото в този край. Нито премиер, нито президент, нито митрополит се интересуват от ставащото там.

Същото не може да се каже за ДПС и за многобройните ислямисти, които влизат в този район на България като в разграден двор и правят, каквото си поискат. Резултатът е на лице – мюсюлманското население там е въоръжено.

По думите на о. Боян нещата вече са загубени тотално.
Качваме и една част от снимковия материал, който направихме. Стара Загора е едва на 100 км от Кърджали. Никой не е застрахован. Въпросът е знаем ли какво да правим, за да се защитим.

ПРИЗОВАВАМЕ ДА СПОДЕЛИТЕ ТАЗИ СТАТИЯ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА.

Източник:  СНЦ Вярност 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!