Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков: Дано не намерим самоубит и убиеца на бизнесмена

Надявам се, че до обяд няма да намерим убиеца самоубит, така иронично бившият вътрешен министър Румен Петков коментира убийството на бизнесмена Петър Христов.
Той направи препратка към шесторния разстрел в Нови Искър, след който трупът на обвинения за него Росен Ангелов беше намерен и от полицията съобщиха, че се е самоубил. Веднага се появиха съмнения, че всъщност МВР е намерило изкупителна жертва и бившият затворник е бил самоубит.

„Не може за един човек, за когото се изважда психопортрет колко е коварен, брутален и подготвен, изведнъж да си сложи заглушител и да се застреля.
Когато гледаш на разследването като на инструмент за PR и манипулация, обикновено резултатът е този, който видяхме. За един човек, който е с малокалибрено оръжие, да бъде изкарана цялата инстиуционална мощ на държавата. Ако дойде терорист какво правим тогава?”, допълни Петков пред Нова телевизия.

Все пак той призна:

„Лично аз считам, че това е извършителят, но никъде не се излезе с ясно обяснение, че дали убийствата са извършени с едно оръжие”.

По думите на ексминистъра и член на партия АБВ бруталните престъпления от тези дни ще имат тежки отражения, макар че не би търсил политически контекст при убийството на Петър Христов.

"В началото на европредседателството в страната ни натегна един спомен за 2001-2005 г., когато годишно имахме 25-30 убийства. Случиха се две брутални престъпления. Привърженик съм на това службите да бъдат оставени да си свършат работата както трябва. Вчерашното убийство е удар срещу управлението. Личното ми разбиране обаче е, че целта не е то”, уточни Петков.

И изрази надежда убийството да бъде разкрито.

„Ако София беше опасана с камери, нещата щяха да изглеждат по друг начин”, каза още той.

По думите му медиите трябва да бъдат партньор на МВР, а не инструмент за притискането му.

Междувременно и известният адвокат Марин Марковски изрази съмнение - според него профилът на убиеца от Нови Искър не съвпада с този на Росен Ангелов.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/rumen-petkov-ubietz-samoubil-biznesmen-26764231?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!