Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брюксел нанесе нов удар на България! Таен план ликвидира…! Шокиращата реалност!

През декември брюкселските чиновници тържествено обявиха, че е създаден нов Европейски стълб за социални права.

С протяжен звън на фанфари, Европарламента прокламира, току що измислените от него „нови социални права“ за хората, които живеят в страните на Европа. Европейските депутати обещават равни права и достъп до пазара на труда, справедливи условия на труд и социална защита и включване.

Но някак тихомълком, без фойерверки и други дандании, в основните договори на отделните страни с ЕС, бе включен, така нареченият „Фискален пакт“. Който на практика унищожава всички „нови социални права“.

Нека отбележим най-напред, че равни права и достъп до пазара на труда имат хората във всички европейски народи. Ние не сме в Африка. Нито в Близкия Изток. Равните права и достъпа до пазара на труда, не са нещо ново. Лошото е, че в България и много други страни-членки на ЕС няма нито икономика, нито „пазар на труда“.

С други думи няма работа. Кому тогава са притрябвали тези приказки на брюкселските бюрократи за равен достъп до пазара на труда?

Справедливите условия на труд също са нещо хубаво. Но всички пожелания на европейския парламент за осигуряване на такива условия, си остават само на хартия. Поради простата причина, че в новоприетите страни-членки на ЕС, и пазара на труда, и справедливите условия на труд, се определят не от държавата, а от олигарсите. От дебелобузестите чичковци с многото пари, които са обсебили всички държавни институции. И използват тяхната мощ, единствено в своя полза.

А за социална защита изобщо да не говорим. Защото олигархично-клановият капитализъм, който властва в България и повечето европейски страни, се подпомага и от правителствата, които уж са избрани от народа. Но в парламентите, вместо народни представители, са се настанили удобно, представителите на олигархичните кръгове и техните пудели. А в много от случаите, в парламента се настаняват и самите олигарси. Каквито са нашите случаи с Пеевски и Марешки.

Но нека се върнем отново на тъй наречения „Фискален пакт“, за който медиите не говорят. И който тихомълком бе вкаран в договорите на държавите от Евросъюза. Всъщност, „правата“, за които европейския парламент говори, в широко оповестения Европейски стълб за социални права, ПЪРВО, остават само на хартия. И нямат никаква сила извън декларациите на Брюкселските чиновници.

Но въпреки това, и за да се подсигурят срещу всякакви евентуалности, брюкселци повторно унищожават всяка възможност за влизането на тези права в действие. Чрез така нареченият „Фискален пакт“.

Какво представлява той?

Фискалният пакт е нещо много простичко. И много ужасно за обикновените хора. На практика той лишава националните правителства от възможността да разпределят самостоятелно бюджетите на своите държави, съобразно нуждите на гражданите, които живеят в съответната страна. Приоритетите на бюджета, като например индексиране или увеличаване на доходите, намаляване на данъчната тежест и други подобни, вече няма да се определят от националните правителства. Ще се определят от ЕС.

С други думи националните бюджети ще се управляват от някакви неизвестни чиновници в брюкселските канцеларии. И ако те кажат, че примерно дългът не трябва да бъде повече от 3% от БВП, това означава само едно: Съкращаване на разходите, замразяване на заплати и пенсии, ново затягане на коланите.

Тоест, Фискалният пакт е перфиден начин на Запада да удуши икономиките на държавите-членки, като им забрани да се разпореждат със своите бюджети. И да ликвидира самите държави. Този път окончателно.

Има и още нещо. Много по-опасно. В ЕС започна процес на формиране на така наречената „европейска“ армия. Това пък означава, че националните армии на страните- членки на Евросъюза, постепенно ще преминат под командването на Брюксел. А понеже Брюксел се командва от Германия и Франция, то войските на почти цяла Европа, ще бъдат под германо-френско разпореждане. И когато дойде моментът, те ще тръгнат срещу Русия. Или поне за нещо такова ще ги подготвят американските военни специалисти.

В тази „европейска“ армия, ще влизат само най-подготвените, обучени и мобилни войскови съединения на държавите-членки. Те ще нанесат първия удар срещу РФ. И ще осигурят време на НАТО да събере целите армии и да нанесе втория удар срещу РФ. А в това време националните държави ще са ликвидирани. И поставени под върховенството на Вашингтон и Брюксел.

Но за тези зловещи факти не се говори нищо по медиите. Затова винаги казваме, че Евросъюза в този му вид, е ЗЛО под слънцето. И трябва да изчезне. За да живеят народите.

Източник: https://www.vestnikzora.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!