Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Строим 3 нови джамии в София, в замяна на църквата в Истанбул

Помпозното откриване на ремонтираната (а не построена) църква “Св.Стефан” в Истанбул всъщност е част от много по-мащабен проект за турска инвазия в България, която става със съдействието на Бойко Борисов.

Ердоган действително плати за ремонта, но в замяна се очаква ускоряване на процеса по изграждане на нова джамия в София. Наши източници твърдят дори, че ще има 3 такива.

Сега след огромния PR около “желязната църква”, тук ще има сериозни аргументи най-сетне да се отвори проектът за джамията. Така последствията ще са тотално несиметрични.

Църквата край Босфора няма да промени почти нищо, Турция си остава мюсюлманска страна с все по-националистическа и имперска политика. Масово нито българи, нито гърци ще се преселят там, за да може църквата да е някаква заплаха за Ердоган. Тя всъщност, дори е добър туристически обект, така че ще върне вложените пари.

Но в България положението е друго. Има разрастваща се мюсюлманска общност – основно по линия на бежанците. Населението ни се подменя, а всяка джамия е политически инструмент. Неслучайно из Родопите Саудитска Арабия построи стотици джамии, въпреки че част от тях са в села, в които почти няма хора.

Така поредното споразумение за приятелство на Бойко Борисов с друга страна се оказва тотално неизгодно. То не е църква за джамия, а е една пропагандна акция в Турция, срещу съвсем реална политическа инвазия в България.

Апропо, можехме да си спестим всички тези рискове и новите джамии, ако сами си бяхме ремонтирали църквата. Те хората затова си плащат своите разходи – за да не стават зависими. Разходите за подобен ремонт са под 1% от раздаваните щедри партийни субсидии…

С такива политици, единственото което ни остава, е да се молим Господ да ни пази…

Г.Н.

https://www.gudelnews.com/2018/01/3.htm

Когато фактите говорят и боговете мълчат:
Ако в Турция за 865 423 мюсюлмани са изградени 985 джамии,
то в България за 865 423 мюсюлмани са изградени 1300 джамии!
Родината ни е на първо място в Европа по най-много джамии на глава от населението – 1300, с което се нарежда до арабските страни. Това сочи проучване на Евростат. В Европа живеят над 16 милиона мюсюлмани.
Най-много джамии от глава на населението и то не само на изповядващото Исляма в цяла Европа се пада на България.
Великата демокрация в САЩ е позволила изграждането на точно на 1643 джамии за мюсюлманското си население, равняващо се на 7 461 105 млн. души. Почти толкова храмове, колкото има в малка България!

Източник: https://bultimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!