Tyxo.bg counter

Застреляният бизнесмен бил много близък с Цв. Цветанов, издиган е за кандидат-депутат от ГЕРБ, но… ПОДРОБНОСТИ

Бизнесменът Петър Христов, който тази сутрин бе прострелян в София и почина във ВМА, през 2013 г. е бил издигнат за кандидат-депутат от ГЕРБ, но се е отказал.
През март 2013 г. общинските организации на ГЕРБ във Велико Търново, Свищов и Златарица са издигнали Христов за кандидат за народен представител. 

Бизнесменът обаче си направил отвод, след което изпратил и писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В него заявил: „Налага се да ви уверя, че ще бъда стократно по-полезен, като продължа да работя за реалната икономика на страната ни“.

Той благодарил за доверието и декларирал, че ще продължава да подпомага и работи за развитието на регионалните и националните политики на България.

Името на Петър Христов бе свързано и с делото срещу бившия началник на звено "Борба с организираната престъпност" във Велико Търново Орлин Тодоров през 2012 г. От обвинителния акт срещу Тодоров стана ясно, че той системно е предоставял класифицирана информация от СРС-та на бизнесмена Христов по знакови случаи, като „бебето във фризера”, „Килърите” и „Фалшификаторите”. Двамата се познавали още от 1990 година.

По неофициални данни, Петър Христов е близък на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Христов е собственик на една от от големите компании за производство на млечни продукти у нас - "Лактима", и още няколко фирми. Стрелбата е станала пред софийския офис на "Лактима" на улица "Ралевица" 98А. Той е един от спонсорите на Мануела Горсова - момичето, което пострада тежко при катастрофата, предизвикана от Максим Ставийски през 2007 г. През годините е бил президент и на футболния клуб "Локомотив"-Горна Оряховица.

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра. Израснал е в село Самоводене, където завършва основно образование. През 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започва работа в министерството и е приет във ВНВУ „ Васил Левски”. Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия, а след това и право.

Семеен е, има дъщеря и син.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/razstrel-petar-hristov-26760829?nt=10

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни