Tyxo.bg counter

Дания иска сирийските бежанци да си ходят

Според министър-председателя и мнозинството от датските депутати 21 хил. сирийци, които пристигнаха в страната от 2011 г. насам, не трябва да остават.

Приблизително 21 хил. сирийски бежанци, които пристигнаха в Дания след избухването на гражданската война през 2011 г., имат малка надежда за нов живот в скандинавското кралство. Всъщност, според датския премиер Ларс Локке Расмусен, "многобройните бежанци от сирийската война, които потърсиха убежище при нас, трябва да се завърнат у дома си, веднага щом условията го позволят", съобщава кореспондентът на "Фигаро" в Копенхаген.

В пожеланията си за Нова година либералният лидер изпрати ясно послание, отговаряйки на призива на Датската народна партия (PPD, популистка партия - б.а.), неговия сериозен съюзник, необходим в парламента, който иска да бъдат репатрирани бежанците възможно най-скоро.

Докато това стане, "е важно, според Расмусен, да се образоват сирийските бежанци, като ясно се посочва целта да се върнат у дома си. Това е най-добрата помощ, която можем да им дадем", добави датския премиер.

За дясноцентристкото правителство и голямото мнозинство в парламента, включително социалдемократическата опозиция, "бежанците като цяло не трябва да остават в Дания". Тези политически сили залагат на връщането и на оказването на помощ на страните, граничещи с конфликтните зони. Копенхаген предостави хуманитарна помощ от над 2 млрд. крони (268 млн. евро) на сирийски бежанци в Сирия и в съседните страни от 2011 г. насам.

Източник: http://glasove.com/categories/novini/news/daniya-iska-sirijskite-bezhanci-da-napusnat

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни