Tyxo.bg counter

Трус в София на 11-и! Европредседатеството ни започва с протест, начело на който са Христо Стоичков и Наско Сираков!

Трус в София на 11-и! Европредседа-теството ни започва с протест, начело на който са Христо Стоичков и Наско Сираков!

Борбата за втори лифт на Банско и елиминацията на зелените рекетьори продължава. След протестите на жителите на Банско се включват и от сдружение “Бъдеще за община Банско”. Те заявиха, че организират шествие, което ще се проведе на 11 януари от 18 часа в София.

Особено впечатляващо е, че протестът обединява в един отбор легендите на ЦСКА и Левски – Христо Стоичков и Наско Сираков. Славните ни национали са част от спортните величия подкрепящи протеста срещу зеления рекет и шествието в подкрепа на българския ски-спорт. Повечето от тях ще бъдат на булевард “Витоша” в сряда!

Куриозното е че на 11-и стартира и родното европредседателство.
Ето и какво пишат от сдружението:
Сдружение "Бъдеще за община Банско" организираме шествие, на което “Да кажем ДА на развитието на зимния туризъм и спорт в България”. Каним всички любители на 11 януари от 18 ч. на ъгъла на бул. Витоша и ул. Партиарх Евтимий в София

Скъпи приятели,

България е сред пионерите на белите спортове в Европа и е сред първите държави, които вземат участие в големи международни зимни спортни прояви още през 20 те и 30 те години на 20 ти век. Всички ние сме се радвали на успехите на поколения бележити български спортисти, като баща и син Попангелови, Георги Варошкин, Георги Димитров, Иван Лебанов, Валентин Божичков, Владимир Брейчев, Петър Панков, Екатерина Дафовска, Ирина Никулчина и стотици други, както и в последните години на Радослав Янков, Александра Жекова, Владимир Зографски, Алберт Попов и Камен Златков.

Развитието на белите спортове и успехите през втората половина на 20 ти век бяха резултат и от развитието на ски инфраструктурата и зимният туризъм в България за мащабите на онези години и възможността хиляди българи да се докоснат до тази магия. Боровец, Пампорово и Витоша бяха синоним на българските ски дестинации и домакини на престижни спортни прояви. През последните десетилетия, независимо от отличните дадености на нашата родина, развитието на инфраструктурата за зимен спорт и туризъм чувствително изостава дори от много по-скромни като възможности държави в Европа.

С голяма надежда и ентусиазъм от страна на всички любители на ски спорта, местната общност и инвеститори бе реализиран проекта за ски център в Банско и само за 15 години се превърна в световно разпознаваема българска ски марка. Плахите опити на държавата за създаване на по-добри условия за инвестиции и развитие на ски инфраструктура срещат яростна съпротива и де факто поставят пред невъзможност местните общности и инвеститори за реализация на каквито и да било проекти.

Зимният спорт и туризъм е безалтернативен за устойчиво развитие на планинските райони, за възпитаване на нашите деца в дух на любов и уважение към природата, за борба с демографската криза и обезлюдаването на тези региони. Нека не допуснем самозвани “любители на планината и българската природа” да бъдат изразители на нашето мнение, нека кажем своето голямо и силно ДА на развитието на зимният спорт и туризъм за една по-модерна, просперищаща и здрава България.

Нека заявим своята позиция и покажем, че истинските любители на планината и белите спортове сме много повече и се съберем на 11 Януари 2018 г., в 18.00 ч. на кръстовището на бул. Витоша и ул. Партиарх Евтимий. Ще проведем шествие по бул. Витоша до Министерски съвет.

Очакваме Ви!

Подкрепили до момента:

Петър Попангелов

Радослав Янков

Александра Жекова

Ирина Никулчина

Христо Стоичков

Наско Сираков

Лъчезар Танев

Любо Ганев

Димо Тонев

Томас Лафчис

Мария Гроздева

Илиана Раева

Ути Бъчваров

Атанас Атанасов

Габриела Петрова

Георги Гетов

Тихомир Иванов

Източник: 7dnisofia.bg

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни