Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правата на жените нямат нищо общо, винаги такива етикети се ползват, за да се прикрие основното...

Днес вицепрезидентът на Републиката публично се обяви "За" Истанбулската конвенция. Илияна Йотова каза, че основната и цел била защита на жените, а не някакви гейове или "трети полове".
Всъщност, Йотова е права. Само пропуска да каже каква е "неосновната цел". Която винаги е скритият мотив за подобни конвенции.
Ако не сте разбрали още, на Запад нещата така се уреждат. Никога пряко, директно, в дебат. Винаги с някакви лицемерие и прикритост. Всички важни въпроси се решават с някакви "малки букви" или скрити членове из други закони.
Ще дам няколко примера.
По време на кризата 2009 г., в САЩ въведоха тайно всеки да е длъжен да си докладва златото, на стойност над 600 долара. Очевидно, за да знае държавата кой има злато, и при нужда, да го национализира (както са направили САЩ - да, именно те, през 1933 г.). Но забележете - това не стана с официален закон. А с някакъв незабележим член в... Здравния закон на Обама. В здравен закон уреждат статута на златото.

Нека дойдем в Европа. Членството в ЕС се тръби, че е човешки права, право на пътуване и еврофондове. Всъщност, основното в ЕС е така наречението "единен пазар", т.е. правото на корпорациите да ти изкупят икономиката. Е, сега го виждаме - цялата ни икономика е в чужди собственици. Т.е. целият народ им плаща чрез пазара, който държат. В същото време от еврофондовете, и от свободното пътуване, се възползват едноцифрен процент от населението. Значи 100% плащаме на корпорациите, а някакви малки проценти ползват някакви блага.
Членството в НАТО е нещо подобно. Срещу внушението, че някой от вън ще ни пази, ни заставиха да се разоръжим. Основната цел на НАТО е не да сме сигурни, а да ни разоръжи. Т.е. да сме слаби. Но се прокарва зад маската на нещо друго.
Ето това е целият западен модел. Измислят нещо, дето да е като фасада, а зад него прокарват истинската цел.
Така е и с "Истанбулската конвенция". Зад фасадата на борба с насилието над жени, се прокарва всъщност хомосексуалната култура, третият пол и всевъзможни други извращения. Те са основната цел. Знаете ли защо? Ами защото по въпроса за правата на жените, и в момента има много по-строга регулация, отколкота е самата конвенция. Т.е. в тази си част, тя е безсмислица. Няма да промени нищо.
Но в частта с третия пол, определено ще промени много.
В този смисъл, вицепрезидентката ни, като част от неолибералния елит, нека каже цялата истина. А не да се държи като лицемерен и лъжлив европеец...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/blog-post_10.html

Илияна Йотова приветства приемането на Истанбулската конвенция

Вицепрезидентът Илияна Йотова приветства приемането на Истанбулската конвенция от кабинета, като напомня, че е работила още като евродепутат от Партията на европейските социалисти за приемането й.

В публикация във Фейсбук профила си тя повтаря аргументите на министъра на външните работи Екатерина Захариева, а именно, че основната цел на документа е да спре насилието над жените и не се визира трети пол.

"Истанбулската конвенция е един много важен документ, приет след дълги и трудни обществени дискусии в Европа. Такъв дебат трябваше да се състои и в България, за да се избегнат спекулациите относно отделни текстове в нея. Също така това щеше да накара министрите поне да прочетат документа и да се запознаят със съдържанието му. Основното, което конвенцията защитава, е равноправието между двата пола. Най-важното в нея е реалната защита на жени, които са жертви на насилие. Такава е всяка трета жена в Европа по данни на Евростат", отстоява позицията на мнозинството от правителството бившата социалистка, като критикува онези 8, които не са я одобрили, че поне е трябвало да прочетат конвенцията.

"Още през 2014 година в качеството си на евродепутат организирах конференция на тема "Немият вик на насилието" с участието на представители на неправителствения сектор, държавните институции и местната власт. Ратифицирането на Истанбулската конвенция от България още тогава беше основната ни цел в борбата срещу насилието върху жени. В цитирания в публичното пространство чл. 14, в който фигурира терминът "нестереотипни роли на пола", се има предвид следното: стереотипите по отношение на ролята на мъжете и жените в обществото, според които, най-общо жените трябва да бъдат само и единствено домакини, и да се грижат за отглеждането на децата, а мъжете да са тези, които могат да имат кариерно развитие и по-високи доходи", повтаря думите на външния министър и Йотова.

"Както тогава, така и днес аз твърдо заставам зад жените-жертви на насилие и съм убедена, че приемането на тази конвенция е стъпка към справяне с проблема. Надявам се, че назрялата по-широка дискусия по темата ще допринесе за по-добра информираност и ще убеди голяма част от българското общество във важността на проблема и необходимостта от неговото решаване", защитава ратификацията Илияна Йотова.

http://epicenter.bg/article/Iliyana-Yotova-privetstva-priemaneto-na-Istanbulskata-konventsiya/144330/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!