Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не се умира от рак, умира се от стрес

Британският психолог, един от лидерите на биологичното направление в психологията, автор на популярен тест за интелект доктор Ханс Айзенк още през 70-те години публикувал статия, където доказал, че пушенето не е вредно за здравето и не провокира развитието на рак. Ето цитати от неговия материал:

“Пушенето и ракът на белите дробове се явяват едновременно симптоми на едно и също разстройство на личността, вероятно с генетичен произход”.

И след повече от трийсет години тази хипотеза намерила потвърждение в изследванията на специалисти от Оксфордския университет. Те установили, че склонността към пушенето и склонността към рака на белите дробове се предават “свързано” по наследство.

Друго откритие на Айзенк днес също се потвърждава от повечето психотерапевти. Тогава той написал: “От рак се боледува не заради цигари или заради лош живот, работата е съвсем друга. Типът личност, склонна към заболяване от рак, се характеризира с неспособност да изразява емоции, с усещане за безнадеждност, безпомощност и депресия, както и неправилна реакция към стреса. Типът личност, склонна към коронарна болест на сърцето, в повечето случаи се характеризира със злоба, агресивност и враждебност”.

И по-натам: Интересно ли ви е кой най-често оздравява? Отговорът е много прост. Болните, които се борят с болестта, далеч по-често оздравяват от тези, които се държат пасивно. Удивително, но тези скандалджии, водещи своите доктори до крайно раздразнение, тези суетни психопати оцеляват значително повече от хората с пристойно поведение. Симпатичните хора умират далеч по-често”.

Източник: webmiastoto

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!