Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Финансистите Категорични: БЪЛГАРИЯ Е В КОЛАПС! Борисов Взима НОВ МногоМилиарден ЗАЕМ! 

Финансовият експерт Румен Гълъбинов твърди категорично, че икономиката ни няма да мърда от долната си мъртва точка през следващите три години – 2018, 2019 и 2020. Само може да слезе още по-надолу.

Това се случва, поради простичкия факт, че населението в страната се топи със свръхзвукова скорост. Всяка година изчезва по един средно голям град от около 50 000 души. Хората в работоспособна възраст също намаляват катастрофално.

Скандалният и срамен за управляващите парадокс, се състои в нелицеприятния факт, че въпреки огромния демографски срив, няма никакъв баланс в бюджета за 2018 г. Казано с думи прости, макар че хората в страната намаляват с космическа скорост, приходите в бюджета изобщо не могат да покрият дори най-належащите разходи на населението и държавата.

Тоест, правителството на Борисов няма пари. За нищо. И понеже няма пари, се налага да се направи така наречената „актуализация на бюджета“. Което с други думи означава да се вземе нов многомилиарден заем, с който да се покрият основните нужди на хората и държавата.

Защо страната ни стигна до такова, не само жалко, но и изключително опасно за националната сигурност, състояние?

Причините са доста. Но ще посочим само най-важните. От десет години всички сериозни икономисти предупреждават Борисов, че ако правителството продължи да събира само данъци и да одира по няколко кожи от изпосталелия гръб на българина, без да развива икономиката,  това неминуемо ще доведе до  пълен фалит на държавата. А всички знаем, че трите кабинета на Борисов, не само не направиха абсолютно нищо за развитието на промишлеността, но и продължават в същия дух и сега.

Значи в България няма предприятия, които да произвеждат. Съответно няма и никакъв износ в чужбина, откъдето биха могли да дойдат малко приходи за бюджета на държавата. Фалитът на страната е налице.

Втората причина е, че в родината ни вече няма енергетика. АЕЦ „Козлодуй“ работи с последни издихания. Герберски „спецове“ разправят, че не ни трябвало да строим АЕЦ „Белене“. И че той бил „губещ“ проект. Топлоелектрическите централи/ТЕЦ/, ще бъдат затворени всеки момент от ЕС. А водноелектрическите централи/ВЕЦ/, изобщо не могат да покрият и една десета от потреблението на електричество в страната. Да не говорим за така наречената „зелена“ енергия. Това са ветрогенераторите, които въртят перки напълно безсмислено тук – там из България като вятърните мелници на Дон Кихот.

И соларните панели, които уж трябваше да събират енергия от слънцето, само заемат плодородна земя. А ползата от тях е никаква. Защото „зелената“ енергия не може да покрие и една десетохилядна от нуждите на домакинствата и промишлеността. Тя никога не е можела да се сравнява с количеството и ниската цена на тока, произвеждан от атомните централи. И никога няма да може да се сравнява с тях. Колкото и да напредват технологиите.

Третата причина е, че дори селското стопанство, с което страната ни се славеше по целия свят, сега е напълно срутено. Фактите са категорични. 85% от обработваемата земя се намира в ръцете на 4% от собствениците. С други думи, цялата българска земя е ограбена от чорбаджиите, които не сеят нищо друго освен жито. Няма плодове, няма зеленчуци дори за вътрешно потребление. Хората произвеждат съвсем малко и само за своите семейства. Толкова стигат силиците на отделния човек. След като седесари, соросоиди и гербери унищожиха ТКЗС-тата.

Ще споменем и още една причина, макар тя да не е последната. Става дума за повсеместната корупция. За наглото крадене на всичко, което принадлежи на българските граждани. И което се намира на земята българска. Неслучайно президентът Румен Радев отдели такова голямо внимание на антикорупционния закон. И неслучайно герберите си присвоиха правото да избират председателя и членовете на антикорупционната комисия. Защото ако ги подхване комисия, назначена от президента, ще трябва да ги вкара всичките в затвора.

Ето защо правителството на Борисов е в колапс. Няма промишленост, няма селско стопанство. Няма енергетика. И като добавка – всичко останало се краде. Нагло и безцеремонно.

Сега въпросът е колко време Западът ще дава милиарди на Борисов. За да държи страната, вързана за Брюксел.

И след колко време народът ще извика с „глас голям“, че не иска да е роб на ЕС-овците.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!