Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И бедни, и богати не намират щастието в парите

За бедните най-важни са любовта и състраданието, а за тези с високи доходи главният източник на щастие се явява гордостта и удовлетворението от самия себе си.
Както трябваше и да се очаква, за по-богатите хора главният източник на щастие се явява гордостта и удовлетворението от самия себе си, а не парите, констатираха американски психолози, цитирани от сайта Лайф и БТА.

А за онези, които печелят по-малко, най-голямо удоволствие те изпитват от възможността да общуват с други хора.

Учени от Калифорнийския университет провеoдоха проучване, в което участваха 1519 души.

Освен информация за доходите им, специалистите поискали да узнаят от доброволците колко силно изпитват емоции, които обикновено се свързват с щастието - любов, радост, състрадание, гордост, ентусиазъм, благоговение, удовлетворение и т.н.

Участниците в изследването трябвало да оценят съгласни ли са с твърдения от рода на "Грижата за другите поражда в мен топли чувства".

Оказало се, че за хората с високи доходи главният източник на положителни емоции се явявало удовлетворението от самия себе си. Най-високо те оценявали твърдението :"Получавам удоволствие, когато хората ме уважават". За по-бедните най-важни били любовта и състраданието.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/shtastie-bogati-bedni-26732795?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!