Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова: Уточнихме мотивите за вота на недоверие към кабинета на Борисов

Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблем

Своеобразен отчет във Фейсбук за работата в парламента даде лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Ето какво написа Нинова в социалната мрежа:

"Ръководството на парламентарната група на БСП за България изготви отчета за 2017 г.

Удовлетворени сме от свършената работа. Годината беше различна и интересна.

Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция - една сериозна промяна за България. Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80.

Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства.

Между тези събития БСП отстояваше поетите ангажименти в предизборната кампания.

Внесохме 30 законопроекта в защита правата на работници, малък и среден бизнес, хора с увреждания, пенсионери, български производители, млади семейства.

Изразихме позиции по важни за живота на хората въпроси в 41 изказвания от името на парламентарната ни група. Контролирахме управляващите чрез 651 зададени въпроси и 48 питания. 

Целият отчет за свършеното ще бъде представен от всеки депутат в избирателния му район в следващите дни. 

Пред нас стои новата 2018 г. с редица нерешени проблеми. Обсъдихме приоритетите си за следващата сесия на НС.

Безспорно здравеопазването е един от тях, както и бедността и доходите, особено на фона на задаващо се ново увеличение за цените на газ и вода.

Уточнихме и мотивите на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17.01.18 г. Европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията. 

Статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от нас политиците, защото става въпрос за образа на България.

По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството.

По време на него могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа".

Източник: http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-/143985/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!