Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Самотна майка взриви държавата с гневно писмо: Мигрантите и ромите имали повече права от нейните три деца

Омбудсманът Мая Манолова започва кампания за закрила правата на децата, останали с един родител.

А поводът е затрогващо писмо на самотна майка с три деца.

Многодетна майка с три деца – Златина Хаджипанайотова, написа гневно писмо до дядо Коледа, в което акцентът е поставен върху това, че роми и мигранти вземат по-големи помощи от българската държава, отколкото самотни родители.

В писмото Златина пише, че всеки клошар, ром и емигрант, който не работи, има повече права от нейните три деца, останали сираци след като баща им губи битката с рака.

Тя споделя, че изпитва гняв към системата заради това, че държавата изисква да спазваме законите и да бъдем примерни граждани, а когато се нуждае от държавата – нея я няма.

Златина пише още, че няма нужда от пари, а иска децата й да получат единствената помощ, която им се полага според закона – персонална пенсия. Тя се отпуска под условие – доходът на родителя да не надвишава 65 лв. на член от семейството за месеца. А писмото е адресирано до дядо Коледа, защото по Коледа стават чудеса.

Майката на три деца се обърна към омбудсмана с молба да бъдат подкрепени усилията за осигуряване на постоянна персонална помощ за деца, останали с един родител.

Златина иска реална промяна в полза на българската майка и българското дете. Защото тези текстове не са променяни от 2009 година. За целта Мая Манолова подема кампания и среща с родители в сходна ситуация, представители на Министерство на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националния осигурителен институт, Комисията за защита от дискриминация, Държавната агенция за закрила на детето, народни представители, неправителствени организации. Очаква се да се решат по-добри условия за родителите на деца, половин сираци.

Източник: БЛИЦ

Източник: http://bultimes.bg/samotna-maika-vzrivi-durjavata-s-gnevno-pismo-migrantite-i-romite-imali-poveche-prava-ot-neinite-tri-detsa/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!